Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 18 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

13 Reasons Why releasedatum bekend

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is de releasedatum van 13 Reasons Why bekend. Nadat op maandag een mysterieuze teaser verscheen voor seizoen 2, is niet veel later ook de releasedatum bekendgemaakt: 18 mei. Uit de teaser blijkt overigens al snel dat de tapes in seizoen 2 verleden tijd zijn. Die worden zeer waarschijnlijk vervangen door foto’s. Het is dan ook niet ondenkbaar dat fotograaf Tyler een belangrijke rol heeft in seizoen 2.


Deze films en series verschijnen in mei

Het aanbod aan films en series gaat in mei weer flink worden uitgebreid. Onder meer 4 mei gaat een drukke dag worden wat betreft nieuw aanbod bij de streamingdienst. Op die dag worden onder meer The Rain, Dear White People (seizoen 2) en Forgive Us Our Debts verwacht. Dat is echter lang niet alles, zo staat mei ook garant voor De GVR, een tweede seizoen van The Toys That Made Us en Safe.


Opnames Mindhunter S02 begonnen

Het eerste seizoen van Mindhunter verscheen in 2017 op Netflix en bekend is al dat we in 2018 nog een tweede seizoen kunnen verwachten. Extra goed nieuws is dat de opnames voor het tweede seizoen van de serie inmiddels gestart zijn. Holt McCallany, die voor de serie in de huid kruipt van Bill Tench, liet via Twitter weten dat de opnames voor seizoen 2 van start zijn gegaan.


Eerste beelden Stranger Things seizoen 3

Fans kijken al even reikhalzend uit naar het derde seizoen van Stranger Things en gelukkig is er eindelijk een update gekomen. Het derde seizoen van Stranger Things is inmiddels in productie, zo heeft Netflix bekendgemaakt door middel van een video op YouTube. Daarmee krijgen we ook gelijk een glimp van seizoen 3 te zien. Naar verwachting verschijnt het derde seizoen in 2019 bij de streamingdienst.


Releasedatum finale van Sense8 op Netflix bekend

Het is eindelijk bekend wanneer de finale van Sense8 op Netflix verschijnt. De streamingdienst maakte eerder na een protest al bekend dat er geen nieuw seizoen meer komt van de serie, maar dat het wordt afgesloten met een film. Die film zal vanaf 8 juni te zien zijn bij Netflix. De film duurt twee uur en geldt direct als de absolute finale van de serie.


BNNVARA ontkent berichten over producties voor Netflix

BNNVARA heeft het nieuwsbericht dat eerder door De Telegraaf naar buiten werd gebracht met betrekking tot producties voor Netflix ontkend. De ochtendkrant meldde afgelopen week dat BNNVARA maar al te graag series zou willen produceren voor onder meer Netflix. Vanwege de mediawet is dat echter niet mogelijk. “Wel staat BNNVARA open voor samenwerking met partijen als Netflix of andere on-demandplatforms waar dat mediawettelijk gezien mogelijk is”, viel zelfs te lezen in het artikel. Het nieuws is nu echter ontkend. “BNNVARA wil op het gebied van drama meer in huis gaan maken in de vorm van coproducties en eigen producties. Produceren in opdracht van partijen zoals Amazon en Netflix is mediawettelijk nu niet mogelijk en daar is dus ook geen sprake van”, aldus de reactie van BNNVARA.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?