Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Bird Box Challenge • Death Note • The Punisher

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge

Bird Box is uiterst populair op Netflix, maar dat blijkt nu ook een keerzijde te hebben. De streamingdienst heeft opgemerkt dat de ‘Bird Box Challenge’ online voor een hype zorgt. Via Twitter waarschuwt Netflix nu dan ook: “Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box Challenge.” Op internet circuleren al meerdere filmpjes en foto’s waarop te zien is hoe mensen geblinddoekt de straat op gaan. “We waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme.”


Beelden treinramp in Death Note

Beelden die gebruikt zijn in de Netflix-film Death Note zorgen voor verontwaardigde reacties in België. In 2010 vond een treinramp plaats in België waarbij negentien mensen het leven verloren. Beelden van die echte treinramp bij Buizingen zijn gebruikt in de film tijdens een fictieve nieuwsuitzending. Bij de beelden wordt in de film vertelt dat vijf kartelleden voor de trein zijn gesprongen. De treinramp vond in werkelijkheid echter plaats door een stoptrein die tegen een intercity botste. Inmiddels is duidelijk worden door navraag van De Standaard dat de beelden op een correcte wijze zijn aangekocht en gemaakt door een Belgische cameraman.


Speciale releasedatum voor Stranger Things seizoen 3

Stranger Things seizoen 3 heeft een speciale releasedatum gekregen van Netflix. Iets na klokslag twaalf uur maakte de streamingdienst bekend dat seizoen 3 op 4 juli te bekijken is. Het is al de tweede keer dat Netflix kiest voor een release op een feestdag. Waar seizoen 2 op Halloween verscheen, verschijnt seizoen 3 op Independence Day.


Netflix verwijdert aflevering Patriot Act

Na een officieel juridisch verzoek uit Saudi-Arabië heeft Netflix een aflevering van Patriot Act verwijderd. In de aflevering was te zien hoe komiek Hasan Minhaj kritiek uitte op het land naar aanleiding van de moord op Jamal Kashoggi. Met de aflevering zou de anti-cybercrimewet van het land worden geschonden en dus heeft Netflix besloten de aflevering in Saudi-Arabië offline te halen.


Karen Page ook in The Punisher seizoen 2

Karen Page keert terug voor The Punisher seizoen 2. Deborah Ann Woll, die voor de Marvel-serie in de huid kruipt van Karen, had eerder al een rol in seizoen 1 van The Punisher, Daredevil en in The Defenders. Nu is duidelijk geworden dat ze ook een cruciale rol gaat spelen in het verdere verhaal van Frank Castle.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?