Laatste nieuws over Netflix

Netflix Newsflash: Week 2 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix overweegt om beoordeling via sterren te schrappen

Het waarderingssysteem van Netflix moet op de schop. Dat vindt productchef Neil Hunt van Netflix. Op dit moment kunnen er sterren gegeven worden na het kijken van een film of serie. Eén ster wil zeggen dat de titel slecht is. Bij een waardering van vijf sterren is de film of serie zeer goed bevallen. Volgens Hunt wordt er door dit systeem te veel beoordeeld op kwaliteit, maar wordt er niet gekeken naar het kijkplezier dat wordt ervaren. Met een nog te bedenken alternatief wil Netflix er voor zorgen dat ook de B-films beter bekeken worden.


Psychologische thrillerserie Gypsy komt naar Netflix

Netflix heeft de rechten voor de nog te produceren serie Gypsy aangeschaft. Het wordt een thrillerserie met tien afleveringen in het eerste seizoen. Gypsy gaat over therapeute Jean Holloway gaat intieme relaties aan met mensen die te maken hebben met haar patiënten. Meer informatie over de inhoud van Gypsy is nog niet bekend gemaakt door Netflix. Wel is al duidelijk dat de serie in 2017 te zien zal zijn, exclusief voor klanten van Netflix.


Gotham en andere toptitels verschijnen deze maand nog op Netflix

Er is vaak naar gevraagd, maar eindelijk heeft Netflix bekend gemaakt wanneer Gotham in Nederland op Netflix te zien zal zijn. Vanaf zaterdag 16 januari is Gotham beschikbaar. Maar dat is nog lang niet alles er worden nog meer fraaie titels op Netflix verwacht in de eerste maand van 2016. Bijvoorbeeld de Avengers-film Age of Ultron. Deze film van Marvel draaide in 2015 nog in de bioscoop. Bekijk hier de volledige lijst met te verwachten titels.


 

Idris Elba maakt namens Netflix kans op een BAFTA Award

De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) heeft de nominaties voor de BAFTA Awards 2016 bekend gemaakt. De BAFTA Awards kunnen gezien worden als de Britse variant op de Oscars. Idris Elba is voor zijn rol in de Netflix Original Film Beasts of no Nation genomineerd in de categorie Beste Acteur in een Bijrol. Het is de enige nominatie voor een Netflix-productie. Op 14 februari wordt bekend of Elba in de prijzen is gevallen.


Moordmysterie staat centraal in Arrested Development seizoen 5

Er is meer informatie naar buiten gekomen over het vijfde seizoen van Arrested Development. Acteur Tony Hale speelt in Arrested Development de rol van Byron ‘Buster’ Bluth en weet dus al het één en ander over de nieuwe reeks. Volgens Hale staat een moordmysterie centraal in Arrested Development seizoen 5. Liza Minelli’s Lucille Austero wordt vermoord en de grote vraag is wie de dader is. Het vijfde seizoen wordt rond de zomer van 2016 exclusief op Netflix verwacht.


 

Trailers van Daredevil, The Crown, LOVE en The Get Down vrijgegeven

Het was een drukke week als het gaat om trailers. Netflix stuurde van vier Netflix Originals trailers de wereld in. Van Daredevil verscheen niet alleen een trailer, maar ook de releasedate. Tijdens de CES in Las Vegas werden de eerste beelden van The Crown, de serie over de Britse Queen Elizabeth II, en The Get Down getoond. Daredevil, The Crown en The Get Down worden series met een wat serieus karakter, bij LOVE is dat in het geheel niet het geval. Dit wordt een romantische komedie, waar op het gemak naar gekeken kan worden.


Kijktip: How to get Away With Murder

We wisten al dat How to get Away With Murder er aan zat te komen op Netflix, maar we wisten nog niet wanneer. En plotseling was de langverwachte serie daar, onaangekondigd. Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Netflix en de serie sleepte al diverse prijzen in de wacht. How to get Away With Murder gaat over een professor in strafrecht. Zij betrekt een groep studenten van een excellentieprogramma onbedoeld bij een moordcomplot.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?