Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: La Casa de Papel • Michael Jordan

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Bella Ciao door La Casa de Papel massaal gedraaid op festivals

Dat La Casa de Papel een populaire serie is geworden is inmiddels wel bekend, maar inmiddels neemt ook de populariteit van de muziek uit de serie toe. Zo speelt het nummer Bella Ciao bijvoorbeeld een belangrijke rol in La Casa de Papel en verschillende dj’s zijn vervolgens met dit nummer aan de slag gegaan. Zo werd het bijvoorbeeld op een festival in Chili gedraaid en ging het publiek compleet uit zijn dak.


Financiële Compensatie voor cast Arrested Development

De cast van Arrested Development ontvangt van producent 20th Century Fox TV een financiële compensatie. Het vijfde seizoen van de komedieserie is eindelijk aanstaande op Netflix en onlangs voegde de streamingdienst een recut van het vierde seizoen toe aan het aanbod. Dit tot verrassing van de castleden, want zij waren hier niet van op de hoogte. Ze waren not amused, want zij waren van mening dat ze hier ook een vergoeding voor horen te krijgen. Vervolgens zijn er gesprekken gevoerd met 20th Century Fox en stelde de producent de castleden dus in het gelijk.


Nicollette Sheridan krijgt een vaste rol in Dynasty

Het eerste seizoen van Dynasty is bijna voorbij, maar gelukkig weten we dat de serie terugkomt voor een tweede seizoen. Daarin zal Nicollette Sheridan als Alexis Carrington een vaste rol bekleden. Ze was al in acht afleveringen te zien van het eerste seizoen, maar haar aandeel zal dus in het nieuwe seizoen nog groter worden.


ESPN en Netflix werken samen aan documentaire over Michael Jordan

Er wordt een documentaire over Michael Jordan, de grootste basketballer aller tijden, gemaakt door Netflix en de Amerikaanse sportzender ESPN. Dat maakte beide bedrijven deze week bekend. In de documentaire zal de opkomst van Jordan als basketballer van de Chicago Bulls getoond worden met beelden die nooit eerder vertoond zijn. De documentaire over Michael Jordan zal uit tien afleveringen bestaan en wordt gelanceerd in 2019.Guillermo Del Toro aan de slag voor Netflix met horrorserie

Guillermo Del Toro heeft een nieuwe klus voor Netflix in de wacht gesleept. Eerder werkte hij in opdracht van de streamingdienst al aan Trollhunters, maar nu richt de Oscar-winnaar zich op een andere doelgroep. Del Toro gaat namelijk aan de slag met een horrorserie voor Netflix. De regisseur won een Oscar met The Shape of Water en daarnaast maakte hij in het verleden ook al eens de serie The Strain.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?