Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Designated Survivor • Reclames op Netflix • Tony Danza

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Tony Danza te zien in nieuwe Netflix Original The Good Cop

Netflix heeft de komische dramaserie The Good Cop besteld. In deze reeks zal onder andere Tony Danza te zien zijn. Danza werd in de vorige eeuw bekend door zijn rollen in Taxi, Who’s the Boss en There’s Johnny! In The Good Cop keert hij terug en werkt hij weer samen met  Andy Breckman en Randy Zisk. Eerder werkte het trio al samen voor Monk en nu hebben Breckman en Zisk de acteur gestrikt voor een nieuwe serie, die exclusief op Netflix te zien zal zijn.


Netflix gaat mogelijk promo’s plaatsen voor films of series

Reclames van bepaalde producten hoeven we niet te verwachten op Netflix, maar dat neemt niet weg dat er in de toekomst toch bepaalde advertenties getoond kunnen worden voor je een film of serie start. De streamingdienst heeft namelijk bevestigd dat er momenteel bij een groep gebruikers een proef draait waarin promotievideos van Netflix Originals worden getoond voordat een film of serie begint. Het is dus vergelijkbaar met een preview van een film in de bioscoop. Of het ook daadwerkelijk uitgerold wordt naar alle gebruikers, hangt van het succes van de proef af.


Belangrijke personage uit Designated Survivor seizoen 2 keert niet terug

De rol van Kimble Hookstraten in het eerste seizoen van Designated Survivor was aanzienlijk te noemen. Hookstraten was net als Tom Kirkman Designated Survivor, maar zij bleef Speaker of the  House, toen Kirkman werd aangesteld als president van de Verenigde Staten. Ondanks haar aandeel in Designated Survivor is er voor haar geen rol in het tweede seizoen van de populaire serie weggelegd. Actrice Virginia Madsen bevestigde de geruchten zelf via social media. Uit haar reactie is op te maken dat ze het zelf ook niet zag aankomen.


O.J. Simpson komt mogelijk vervroegd vrij

In The People vs O.J. Simpson was te zien hoe de voormalige America Football ster werd vrijgesproken, nadat hij werd verdacht van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Later werd hij alsnog veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 jaar. Daarvan moest hij er minimaal negen zitten. Mogelijk komt hij vanaf 1 oktober vervroegd vrij. Volgens zijn advocaat heeft Simpson zich goed gedragen in de gevangenis en verdient hij het om vervroegd vrijgelaten te worden.


Netflix en andere streamingdiensten mogelijk verboden Australië

Er bestaat een kans dat Netflix en andere streamingdiensten zoals Amazon worden verboden in Australië. Voor lineaire televisie geldt in dat land dat tussen 6 uur in de ochtend en middernacht minimaal 55 procent van de uitgezonden content van Australische makelij moet zijn. Hierover is nu discussie losgebarsten Down Under. Partijen zijn van mening dat niet alleen de televisiezenders aan deze regels moeten voldoen, maar ook streamingdiensten. Als die regel er door komt, dan moet het aanbod van Netflix in Australië dus voor 55% uit Australische content bestaan.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?