Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Umbrella Academy • Netflix op de radio

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Set It Up-actrice gecast voor Netflix-serie The Politician

Zoey Deutch gaat spelen in de aankomende Netflix-serie The Politician. We kennen Deutch van haar rol in Set It Up, de film van Netflix die onlangs uitgroeide tot een grote hit. Ze zal nu dus ook haar opwachting gaan maken in een andere titel van Netflix. Deutch moet Harper gaan vertolken in The Politician, de nieuwe productie van Ryan Murphy. Ook Laura Dreyfuss is gecast voor een rol in deze serie.


In Nederland kijkt 43 procent maandelijks naar Netflix

Dat Netflix populair is in Nederland was al enige tijd bekend, maar onderzoeksbureau Emarketer heeft nu alle landen waar de streamingdienst actief is met elkaar vergeleken. Het stelde een lijst op waarop te zien is hoeveel mensen per land minimaal één keer per maand streamen. Nederland neemt een zesde plaats in, met een percentage van 43,6% en staat daarmee voor bijvoorbeeld Australië, Verenigd Koninkrijk  en Duitsland.


Laatste seizoen Crazy Ex-Girlfriend krijgt extra afleveringen

Het laatste seizoen van Crazy Ex-Girlfriend krijgt extra afleveringen. Er wordt nog één seizoen gemaakt van deze serie over Rebecca Bunch en in plaats van de gebruikelijke dertien afleveringen zullen er voor seizoen vier vijf extra afleveringen verschijnen. Het slotseizoen gaat in 2019 van start bij The CW en zal uiteindelijk dus uit achttien afleveringen bestaan. De vorige seizoenen van Crazy Ex-Girlfriend waren wekelijks te volgen bij Netflix in Nederland.


Umbrella Academy verschijnt in 2019 op Netflix

De afgelopen tijd hebben we regelmatig geschreven over de ontwikkelingen rondom Umbrella Academy, een nieuwe serie van Netflix. De cast ziet er zeer goed uit, met onder andere rollen voor Mary J. Blige, Ellen Page en Tom Hopper. Deze superheldenserie zal in 2019 op Netflix verschijnen, zo maakte de streamingdienst onlangs bekend.Netflix komt met een 24 uurs-radiozender

Netflix maakt ook de stap naar radio. Op beeld domineert Netflix de wereld al, maar het ziet ook potentie op de radio. In samenwerking met het Amerikaanse SiriusXM wordt er een 24 uurs-radiozender opgestart. Daar wil Netflix komedie een nog breder platform bieden. “Netflix produceert een grote hoeveelheid comedyprogramma’s van wereldklasse met toptalent dat de ruggengraat wordt van ons nieuwe kanaal”, verklaarde een woordvoerder van SiriusXM.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?