Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Better Call Saul • Designated Survivor

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Vierde seizoen van Better Call Saul lijkt nog ver weg

Het is nu negen maanden geleden dat de eerste aflevering van Better Call Saul seizoen 3 op Netflix verscheen. Het ziet er echter niet naar uit dat de nieuwe afleveringen van seizoen 4 ook rond april verwacht mogen worden. Onlangs doken er op social media namelijk berichten op van acteurs en schrijvers dat de opnames voor het nieuwe seizoen inmiddels van start zijn gegaan in Albuquerque. Na de opnames moet er nog gemonteerd worden en dus gaat er nog een behoorlijke tijd overheen voordat de afleveringen klaar zijn. De conclusie is dat er op Better Call Saul seizoen 4 nog lang gewacht moet worden.


Michael J. Fox te zien in vervolg Designated Survivor seizoen 2

Over anderhalve maand gaat Designated Survivor seizoen 2 verder op Netflix en daarin zullen we ook niemand minder dan Michael J. Fox terugzien. De Back To The Future-acteur is gecast voor een rol in de populaire reeks en zal in tenminste vijf afleveringen te zien zijn. Fox zal opdraven als een advocaat. Dat gastrollen Fox goed liggen blijkt wel uit het feit dat hij voor zijn gastrol in The Good Wife drie Emmy nominaties ontving.


Shonda Rhimes spreekt over overeenkomst met Netflix

In de zomer van 2017 werd bekend dat Shonda Rhimes met haar bedrijf Shondaland exclusief voor Netflix nieuwe serie gaat creëren. Schijnbaar was het daarna niet voor iedereen duidelijk hoe het nu zat met deze deal. Shondaland zit namelijk ook achter series als How To Get Away With Murder, Scandal en Grey’s Anatomy. Nog niet alle series zijn afgerond of hebben een spin-off gekregen. Stopt ze hier nu mee, of worden deze overgeheveld naar Netflix? Rhimes gaf tekst en uitleg en meldde dat alleen series die in de toekomst bedacht worden exclusief voor Netflix gemaakt zullen worden.


Netflix bestelt tiendelige serie Chambers bij Super Deluxe

Netflix heeft de serie Chambers bij Super Deluxe besteld. Voor Super Deluxe is het een mega deal. Het bedrijf bestaat pas twee jaar en focuste zich voornamelijk op online video voor YouTube. Inmiddels is er dus een nieuwe stap gemaakt met de verkoop van een serie aan Netflix. Chambers gaat over een jonge vrouw. Zij wordt getroffen door een hartaanval en krijgt een nieuw hart. Haar leven wordt er echter niet makkelijker op als ze ontdekt van wie ze het hart heeft gekregen.


Netflix verkoopt uitzendrechten BoJack Horseman aan Amerikaanse kabelaar

Dat Netflix streamingrechten aanschaft bij kabelaars is inmiddels heel normaal. Op die manier kunnen wij wekelijks naar series als Riverdale en Designated Survivor kijken. Nu wordt echter ook de omgekeerde weg bewandeld. Netflix heeft de uitzendrechten van BoJack Horseman, een Netflix Original, verkocht aan een Amerikaanse kabelaar. Het is uniek dat een Netflix-serie straks ook gewoon op televisie te zien is.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?