Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 30 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Wijzigingen achter de schermen voor Iron Fist seizoen 2

Afgelopen weekend werd bekend dat er een tweede seizoen van Iron Fist is besteld. Voor dit nieuwe seizoenen vinden er achter de schermen wat wijzigingen plaats. Zo is er afscheid genomen van showrunner Scott Buck. Hij zal vervangen worden door Raven Metzner. Er is voor hem gekozen, omdat hij gespecialiseerd is in films waarin martial arts een belangrijke rol spelen. Voor Iron Fist is dat uiteraard ook het geval.


Nieuwe namen aan cast SAFE toegevoegd

Na Amanda Abbington en Michael C. Hall is de cast voor de Netflix Original Serie Safe verder uitgebreid. Ook de acteurs Audrey Fleurot, Emmett J Scanlan en Marc Warren zijn toegevoegd aan de cast. Vorige week werd bekend dat Netflix SAFE had besteld en ondanks dat het project nog in de beginfase is, wordt er nu al naar SAFE uitgekeken. Dat heeft enerzijds met de cast te maken en anderszijds met het feit dat de serie is gecreëerd door schrijver Harlan Coben.


Kevin Spacey krijgt hoofdrol in Netflix Original Film

Kevin Spacey is onlosmakelijk verbonden met Frank Underwood uit House of Cards, maar de acteur heeft nu ook een rol gescoord in een nieuwe Netflix Original. Spacey zal in de film Gore de hoofdrol op zich nemen. In Gore speelt hij Gore Vidal, een succesvolle schrijver. Voor de opnames van de film is de crew momenteel  in Italië. In Rome worden opnames gemaakt, waarna er ook nog in het zuiden van het land gefilmd zal worden.


NPO mogelijk toch bereid om content aan Netflix aan te bieden

Onlangs vernamen we nog dat Netflix een verboden woord is binnen de NPO, maar op NPO Radio 1 heeft tv-baas Frans Klein nu laten weten dat er mogelijk toch content van de publieke omroep op ‘superplatforms’ als Netflix en YouTube verschijnen. “Het is een kwestie van verleiden en van promotie. Soms moet je misschien ook gewoon volledige programmering laten zien op die nieuwe platforms”, vertelde Klein op de radio.


Netflix-storing voor gebruikers Samsung Galaxy S6 na update

Gebruikers van Netflix met een Samsung Galaxy S6 hebben na het installeren van een update al enige tijd problemen met de applicatie van Netflix. Bij het opstarten van een film of serie verschijnt de melding ‘Er is een probleem opgetreden met het afspelen. Probeer het opnieuw. (5.2).’ Inmiddels erkent Netflix het probleem en heeft de streamingdienst aangegeven hard te werken aan een nieuwe update, om de storing te verhelpen.


Showrunner The 100 vertelt over seizoen 5

Op het vervolg van The 100 moet nog een tijd gewacht worden, maar tijdens Comic Con in San Diego heeft showrunner Jason Rothenberg alvast meer verteld over het vijfde seizoen. Hij verklapte bijvoorbeeld wie er in het ruimteschip zaten dat op aarde neerkwam in het slot van het vierde seizoen.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?