Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Anime • Arrested Development • Burnett

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix gaat nog veel meer anime-series maken

Netflix heeft al meerdere anime-series geproduceerd, waarvan Castlevania het laatste voorbeeld is. In de toekomst gaan er nog veel meer series uit dit genre toegevoegd worden aan het aanbod. Tijdens een evenement in Tokio maakte Netflix bekend dat er de komende jaar tenminste twaalf anime-series én een film gemaakt zullen worden. Eén van de dertien aangekondigde titels was Devilman Crybaby en hiervan werd ook direct een eerste trailer getoond.


Netflix bestelt nieuwe horrorserie Diablero

Net als anime is ook horror een geliefd genre en dus wordt ook hier aandacht aan besteed door Netflix. De streamingdienst heeft de horrorserie Diablero besteld. Het wordt een Spaanstalige serie en de opnames zullen plaatsvinden in Mexico.  Diablero staat gepland om in 2018 gelanceerd te worden. Voor deze serie wordt samengewerkt met de regisseurs J.M. Cravioto (El Chapo) en Rigoberto Castaneda (KM 31).


Opnames Arrested Development seizoen 5 begonnen

Het vijfde seizoen van Arrested Development is al even geleden bevestigd en sinds deze week zijn de opnames van dit nieuwe seizoen ook daadwerkelijk begonnen. Jason Bateman is één van de hoofdrolspelers in deze komedieserie en hij deelde op social media wat eerste kiekjes van de opnameset. Daarop is meteen een herkenbaar beeld waarneembaar, want op de foto staat de woonkamer in de Balboa Tower.


Netflix gaat nu ook Original Series in India maken

Sinds een jaar worden er op Netflix ook regelmatig Bollywood-films aan het aanbod toegevoegd. Vooralsnog zijn dit allemaal titels die zijn aangekocht door Netflix, maar hier gaat verandering in komen. De streamingdienst heeft namelijk twee Indiase series besteld, nadat eerder Sacred Games al was aangekocht. Selection Day wordt de eerste Netflix Original uit India. Daarnaast gaat ook Again, een vrouwelijke detective-serie, in productie.


Carol Burnett krijgt kinderprogramma op Netflix

Carol Burnett krijgt in 2018 een eigen show op Netflix. In A Little Help with Carol Burnett gaat de 83-jarige comédienne het gesprek aan met jonge kinderen. In deze interviews worden verschillende dilemma’s aan de kinderen voorgelegd. De kinderen zullen acht, negen of tien jaar oud zijn en Burnett zal steeds voor een komische benadering kiezen om een onbevangen sfeer te creëren. De eerste teaser is inmiddels ook al verschenen.


Netflix gaat samenwerking met Oscar-genomineerd team aan voor One of Us

Netflix komt in de herfst van dit jaar met One of Us, een blik in de wereld van het Chassidisch jodendom. Voor deze film is Netflix de samenwerking aan gegaan met het team achter Jezus Camp, dat hiervoor een Oscar-nominatie ontving. De makers van Jezus Camp vonden het tien jaar na die film tijd voor een terugkeer naar de fascinerende wereld van het geloof. Dit keer is er dus gekozen voor de ultraorthodoxe richting binnen het jodendom.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?