Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: House of Cards • Sense8 • Fauda

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Boete van 10.000 euro voor doorverkopen van inloggegevens

In Zwolle is een 26-jarige man beboet voor het handelen in inloggegevens van diverse diensten, waaronder ook Netflix. De handelaar achterhaalde via hackersfora inloggegevens van mensen met een abonnement op bijvoorbeeld Netflix en verkocht dit vervolgens via een eigen webshop. Mensen die via hem een abonnement aanschaften konden op die manier gebruik van Netflix maken via het account van een onbekende. De boete bedraagt 10.000 euro en dit bedrag moet hij betalen aan BREIN, een stichting tegen piraterij.


Groot interview met Claire Foy uit The Crown

Netflix heeft net de releasedatum van The Crown seizoen 2 bekend gemaakt en eerder deze week was er op de website van The Hollywood Reporter een groot interview met Claire Foy te lezen. Zij speelt in de serie de hoofdrol van Queen Elizabeth. Hiervoor werd ze ook beloond met meerdere prijzen, zoals een Golden Globe. Met THR praat ze over de impact van de Netflix Original Serie en gaat ze in op de vraag of ze liever in series of films speelt. Lees het uitgebreide interview hier.


Extra Emmy-nominatie voor House of Cards

In juli werden de nominaties voor de Emmy Awards bekend gemaakt. Netflix maakt met ruim negentig nominaties vol op kans op prijzen en met House of Cards is er nu nog een extra kans bijgekomen. Oorspronkelijk behoorde This Is Us tot het rijtje genomineerde titels in de categorie Beste Kostuums voor een serie, miniserie of film, maar This Is Us werd gediskwalificeerd en dus kwam er een plekje vrij. Die plek is nu ingevuld door House of Cards, waardoor de serie zeven keer kans maakt op een Emmy Award.


Bedank-video voor fans van Sense8 op verjaardag

De personages uit Sense8 waren 8 augustus (achtste van de achtste) jarig. De serie kan rekenen op een zeer betrokken fanbase. Dat bleek wel toen bekend werd dat Sense8 na twee seizoenen zou stoppen. Na hevig protest werd besloten toch nog een afsluitende film van Sense8 op te nemen. Op de verjaardag verspreidde Netflix een video namens de cast en crew van Sense8 om de fans te bedanken. Ook Lana Wachowski, bedenker van de serie, kwam aan het woord.


Heugelijk nieuws voor de liefhebbers van Fauda

De makers van Fauda, Lior Raz en Avi Issacharoff, gaan in opdracht van Netflix nieuwe series maken. Daarnaast werd bekend dat in 2018 het tweede seizoen van Fauda verschijnt. Hit and Run is al in productie genomen en ook wordt er door de makers van Fauda gewerkt aan een ander nieuw project, waarvan de titel nog niet bekend is. Door Raz en Issacharoff werd er verheugd gereageerd toen het definitief was dat ze nog meer series mogen maken voor Netflix. Ook aan de kant van Netflix werd er met trots gereageerd.


Hoofdrolspelers 13 Reasons Why spreken over het (leven na het) succes van de serie

13 Reasons Why is de meest besproken serie op social media ooit. Dat de Netflix Original Serie de tongen los zou maken had iedereen die betrokken was bij de serie wel verwacht, maar niet in deze mate. Variety sprak met Katherine Langford (Hannah Baker in de serie) en Dylan Minnette (Clay) over de impact van de serie. Vooral de wereld van Langford stond op haar kop door 13 Reasons Why. Zij had nauwelijks ervaring als actrice en volgde pas een paar jaar acteerlessen. In een uitgebreid interview spreken de hoofdrolspelers over de gevolgen van de serie en gaan ze in op de discussie die nadien is ontstaan.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?