Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 34 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix-baas Reed Hastings bij College Tour te gast

Reed Hastings, CEO van Netflix, is op 15 september te gast in College Tour. In Paradiso neemt Hastings plaats naast presentator Twan Huys. Volgens het beproefde recept zal Huys vragen afvuren op Hastings, maar krijgen uiteraard de aanwezige studenten ook de mogelijkheid om hun vragen te stellen. Vragen over de verschillen in het aanbod per land, maar ook over de strategie van Netflix zullen ongetwijfeld aan bod komen. Het is mogelijk om als student bij de opnames te zijn. Opgeven voor College Tour met Reed Hastings kan HIER.


Advertentiekosten Netflix dalen, klanten in Nederland stijgen

Het aantal leden van Netflix in Nederland blijft groeien, terwijl de streamingdienst minder kwijt is aan advertentiekosten. Onderzoeksbureau Telecompaper komt met deze resultaten op basis van cijfers van de afgelopen jaren. Het is niet onderzocht hoe de groei in Nederland dan wel tot stand is gekomen is niet onderzocht. Het budget dat Netflix in zet voor reclame is in een jaar tijd flink gedaald. In het vierde kwartaal van 2014 lag dit nog op 4.4 miljoen dollar. Een jaar later was dat nog maar 0.8 miljoen dollar.


NPO wil films en series nog steeds niet op Netflix in Nederland

Vorig jaar ontstond er even hoop dat populaire series van de Publieke Omroep, zoals Smeris en Van God Los op Netflix zouden verschijnen. De productiemaatschappij en BNN-VARA wilden hier graag aan meewerken, maar NPO steekt hier een stokje voor. De NPO vindt het prima om de rechten van series te verkopen aan Netflix, maar met één eis: de series mogen niet vertoond worden op Netflix in Nederland. Wel gaat de NPO onderzoeken hoe ze hier in de toekomst mee om zullen gaan.


Netflix kondigt twee nieuwe series aan

Netflix heeft weer twee nieuwe series aangekondigd. In 2017 verschijnt in samenwerking met Amerikaanse televisiezender NBC de serie ANNE. Deze serie is gebaseerd op het boek Anne van het Groene Huis van schrijfster Lucy Maud Montgomery. Ook werd er een nieuwe komedieserie aangekondigd. Friends from College is de titel van de nieuwe serie. In de herfst beginnen de opnames in New York. De cast bestaat ondere andere uit Keegan-Michael Key, Cobie Smulders en Annie Parisse.


Maak met je naam een Stranger Things-logo

De Stranger Things-hype is nog niet over. De afgelopen weken verschenen er posters, mixtapes en meer over deze nieuwe serie van Netflix. De streamingdienst heeft met deze serie een schot in de roos. Op het internet worden dus verschillende dingen bedacht die te maken hebben met Stranger Things. Nu is er de ‘Strangify’. Hiermee is het mogelijk om je eigen teksten in het logo van Stranger Things te gieten, bijvoorbeeld je eigen naam.


 

Kijktip: Laal Rang

Laal Rang is een Bollywood-film die dit jaar nog uit kwam. Deze thriller is door zowel de recensenten als de kijker enorm goed ontvangen. Op IMDb haalt Laal Rang een 8.2 op. In Laal Rang is er een plaatselijk te kort aan bloed bij de bloedbanken. Er ontstaat zwarte handel in bloed en twee vrienden denken hier veel geld mee te kunnen verdienen. De politie jaagt echter al snel op ze, waardoor hun vriendschap onder druk komt te staan.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?