Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 35 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Netflix blaast twintig kaarsjes uit

Netflix is vandaag, 29 augustus, jarig. De streamingdienst werd exact twintig jaar geleden opgericht door Reed Hastings en Marc Randolph. Hastings is nog altij de baas van Netflix en richtte het bedrijf in 1997 op om dvd’s te verhuren. Met Netflix bood Hastings de klant gunstige huurvoorwaarden. Er waren namelijk geen huurtermijnen of boetes. Later schatte Hastings goed in dat het streamen van video de toekomst zou zijn en met die strategie veroverde Netflix de wereld.


Amy Schumer reageert op heisa over loonkloof

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan nadat bekend werd dat Netflix veel meer geld heeft betaald voor cabaret-shows van onder meer Chris Rock en Dave Chapelle dan de show van Amy Schumer. Volgens de Amerikaanse media ontving Schumer zes miljoen dollar minder dan haar mannelijke collega’s. Dat ging Schumer te ver, waarna ze verhaal besloot te halen bij de streamingdienst. Op social media gaf Schumer vervolgens tekst en uitleg.


De Beste Titels van Augustus op Netflix

Het einde van augustus nadert met rasse schreden en daarom blikken we terug op de Beste Titels van de maand. De lijstjes zijn weer onderverdeeld in drie categorieën. Zo is er een lijst met de Beste Documentaires van Augustus, een lijst met de Beste Series van Augustus en als laatste een lijst met de Beste Films van Augustus op Netflix. Daarnaast heb jij als bezoeker van onze website ook de kans om jouw mening te geven.


Vervolg op Death Note op Netflix zeker niet ondenkbaar

Afgelopen vrijdag ging Death Note in première op Netflix en het is goed mogelijk dat hier nog een vervolg op komt. Adam Wingard, regisseur van de Netflix Original Film, liet weten dat er een plan klaar ligt voor een vervolg op Death Note. Toen hij zijn ideeën voor Death Note presenteerde aan Netflix gaf hij aan dat het zijn bedoeling is om twee of drie films te maken. Of er ook meer films zullen komen hangt volgens Wingard af van het succes van de eerste film.


Netflix verkoopt wiet in Hollywood

Naast Death Note werd afgelopen vrijdag ook Disjointed gelanceerd op Netflix. Deze komedieserie van Chuck Lorre draait om een vrouw die eigenaar is van een wietapotheek. Ter promotie van de serie verkocht Netflix tijdens een pop up-event in verschillende wietvarianten. De wiet was niet alleen gebaseerd op Disjointed, maar ook op andere series van Netflix. Zo werd voor The Netflix Collection ook Orange is the New Black en Grace and Frankie als inspiratiebron gebruikt.


Keiharde Western Godless verschijnt in november op Netflix

Netflix heeft bekend gemaakt dat de serie Godless vanaf 22 november exclusief beschikbaar komt op het streamingkanaal. De serie is gemaakt door Steven Soderbergh, bekend als regisseur van onder andere Ocean’s Eleven en Traffic. Godless belooft een keiharde Western-serie te worden, met hoofdrollen voor Jeff Daniels en Jack O’Connell en Michelle Dockery. De eerste beelden van Godless zien er onheilspellend uit.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?