Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Luke Cage • Narcos • Hack Day

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

AMC doet onderzoek naar voorwaarden videoplatforms

De Autoriteit Consument & Markt doet onderzoek naar de algemene voorwaarden die zijn opgesteld door diverse videoplatforms. Uit een verkennend onderzoek zou volgens ACM zijn gebleken dat bepaalde voorwaarden oneerlijk zijn. Er is een verkennend onderzoek gedaan naar de machtspositie van grote videoplatforms, zoals Netflix, maar ook YouTube en Facebook.


Misty Night heeft in Luke Cage seizoen 2 een bionic arm

Misty Knight speelde een grote rol in het eerste seizoen van Luke Cage en ook in The Defenders was zij terug te zien. Er zijn nu foto’s opgedoken van het tweede seizoen van Luke Cage en daarin is Misty Knight met een bionic arm te zien en krijgt ze meer weg van de Misty Knight die we kennen van de comics. Waarom Misty een bionic arm aangemeten heeft gekregen heeft te maken met de gebeurtenissen in The Defenders. Mocht je die serie nog willen kijken, dan kun je beter niet op deze link klikken.


Netflix toont teaser Wormwood

Netflix heeft een eerste teaser van de documentaire-reeks Wormwood getoond. In Wormwood wordt er onderzoek gedaan naar de waarheid achter de dood van Frank Olson, een werknemer bij de CIA. Er zijn verschillende theorieën over zijn dood. Zo zou hij uit een hotelraam zijn gesprongen na LSD toegediend te hebben gekregen, naar aanleiding van geheime CIA-experimenten.


Netflix promoot Narcos met speciale campagne in Voetbal International

Wat hebben Narcos, Netflix en voetbal met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht niet heel veel, zou je zeggen. Op de marketing-afdeling van weekblad Voetbal International en Netflix is er een manier gevonden om toch overeenkomsten te vinden. Waar dit voor Netflix de week van de lancering van Narcos seizoen 3 was, was het in de voetballerij de laatste week voor spelers om naar een andere club te vertrekken. Tegenwoordig maken voetballers voor absurde bedragen transfers naar andere clubs, maar Pablo Escobar zou er om gelachen hebben. De drugsbaron stond op de gesponsorde cover van VI en daarnaast was er een uitgebreid verhaal over voetballers uit Cali, de Colombiaanse stad. Niet geheel toevallig draait Narcos seizoen 3 om het Cali Cartel.


Jaarlijkse Hack Day van Netflix weer een succes

Het is inmiddels een traditie bij Netflix: het organiseren van een Hack Day. De streamingdienst biedt techneuten 24 uur de mogelijkheid om van alles te bedenken wat de gebruikerservaring van Netflix kan verbeteren. Lang niet alle hacks worden daadwerkelijk toegepast, maar het kan Netflix wel op ideeën brengen of bepaalde inzichten geven. Ook bij de Hack Day 2017 waren er weer een aantal opvallende hacks. Zo bedacht een team een automaat, waarmee het account van Netflix opgewaardeerd kon worden, zonder dat er een creditcard aan te pas hoefde te komen.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?