Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Narcos • Wheelman • Netflix en HDR

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix geeft Nurse Ratched uit One Flew over the Cuckoo’s Nest eigen podium

Uit One Flew over the Cuckoo’s Nest is Nurse Ratched één van de bekendere personages en Netflix geeft haar nu een eigen podium. De verpleegster uit de filmklassieker was een ware heks voor de patiënten op de gesloten inrichting en nu komt hier dus een eigen serie over. Netflix zet gelijk fors in op deze serie over Nurse Ratched, want er zijn direct twee seizoenen besteld door de streamingdienst.


Rush debuteert met thriller Wheelman op Netflix

In oktober verschijnt de Netflix Original Film Wheelman en er is nu een eerste teaser verschenen van deze thriller. De film is geschreven door Jeremy Rush en hij regisseerde Wheelman ook. Het betekende voor hem zijn debuut als regisseur en Netflix biedt hem dus de kans om zijn talent te tonen. Voor de hoofdrol is in ieder geval een grote naam gestrikt. Frank Grillo is als bankovervaller in een vluchtauto voortvluchtig voor de politie.


Interview met de zoon van Pablo Escobar

Narcos seizoen 3 werd vorige week gereleased door Netflix en daarin draaide het voor het eerst niet meer om Pablo Escobar. Toch worden Narcos en Pablo Escobar nog altijd in één adem genoemd en dus vroeg Revu een interview met Juan Pablo, de zoon van Escobar aan. Zelf keek hij ook naar de serie van Netflix en hij kwam met een opvallende uitspraak. “Mijn vader was veel wreder dan de Pablo Escobar uit de serie”, aldus de zoon tegenover Revu.


Netflix koopt rechten documentaire over oorlogsfotograaf ‘Hondros’

Het werk van Chris Hondros, als fotograaf in oorlogsgebieden, wordt verfilmd. Netflix heeft de rechten verworven de documentaire over Hondros. De documentaire is gemaakt door Greg Campbell en laat zien hoe Hondros zijn leven riskeerde door zich in de frontlijn te begeven. Als oorlogsfotograaf begon Hondros eind vorige eeuw in Kosovo, waarna hij ook nog aanwezig was in conflictgebieden als Libië en Afghanistan.


Netflix nu ook in HDR af te spelen op Samsung en LG-smartphones

De techniek ontwikkelt zich in rap tempo. Zo was een HD-scherm jaren geleden hip and happening. Nu doe je pas mee als je een televisie met 4K-ondersteuning hebt. Ook op het gebied van smartphones ontwikkelen de schermen zich in rap tempo. Er zijn nu een aantal toestellen waar er HDR-kwaliteit geboden worden. De Samsung Galaxy Note 8 en LG V30 zijn recentelijk toegevoegd aan het lijstje met toestellen die HDR-ondersteuning hebben. Ook de LG G6, Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZ1 hebben deze mogelijkheid, waardoor het mogelijk is om haarscherpe beelden te ontvangen.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?