Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Superman in The Witcher

Henry Cavill Netflix

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

‘Superman’ Henry Cavill scoort hoofdrol in The Witcher

Het duurt nog even, maar in 2020 wordt de serie The Witcher van Netflix verwacht. De hoofdrolspeler die hiervoor gestrikt is, is niemand minder dan Henry Cavill. De acteur is natuurlijk vooral bekend van zijn rol als Superman, maar zal straks dus ook op het kleine scherm te zien zijn. The Witcher wordt een achtdelige dramaserie, gebaseerd op een verhaal van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski.


Danika Yarosh in derde seizoen van Greenhouse Academy te zien

Danika Yarosh zal te zien zijn in het derde seizoen van Greenhouse Academy. De actrice, bekend van Back Roads, zal geen nieuw personage in de serie worden, maar ze gaat de rol van Brooke Osmond bekleden. In de eerste twee seizoenen vertolkte Grace van Dien deze rol nog, maar zij maakte de overstap naar The Village. Omdat Greenhouse Academy Brooke Osmond in de serie wilde houden ging het op zoek naar een nieuwe actrice.


Wanda Sykes krijgt stand upspecial op Netflix

Eerder deze week werd de releasedatum van de stand upspecial van Ellen DeGeneres op Netflix bekend. Ondertussen heeft Netflix alweer een nieuwe comedienne gestrikt voor een speciale show. Ook Wanda Sykes zal straks in een stand upspecial te zien zijn. De voorstelling moet nog opgenomen worden en zal vervolgens in 2019 wereldwijd aan het aanbod van Netflix toegevoegd worden.


Netflix straks verplicht om voor 30 procent Europese content aan te bieden

De Europese Commissie wil streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video verplichten om het aanbod films en series uit ten minste dertig procent aan Europese content te laten bestaan. Deze wet was al op handen, maar zal vermoedelijk in december definitief worden. De EU heeft het voorstel neergelegd en volgens Roberto Viola, directeur-generaal Communicatienetwerken bij de Europese Commissie, zal het voorstel ook geaccepteerd worden. Het is niet bekend hoeveel procent van het aanbod bestaat uit Europese content, maar de laatste tijd volgen er steeds meer Europese titels, waaronder ook Nederlandse.Netflix bemachtigt rechten The Legend of Cocaine Island

Terwijl de releasedatum van Narcos net bekend is geworden kondigde Netflix niet veel later aan dat het de wereldwijde streamingrechten van The legend of Cocaine Island heeft bemachtigd. Deze documentaire van Theo Love debuteerde dit jaar op het Tribeca Film Festival en gooide daar hoge ogen. De documentaire gaat over een familieman die stuit op een begraven voorraad cocaïne met een een waarde van twee miljoen dollar. Hoe gaat hij zonder kennis van de onderwereld die miljoenen verzilveren?

Eerdere Netflix Newflash edities: