Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 37 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Amerikaanse vrouwen bestrijden drugsepidemie in Heroin(e)

De documentaire Heroin(e) is vandaag op Netflix verschenen. In deze docu proberen drie vrouwen uit Huntington, West Virginia, het gebruik van heroïne terug te dringen. Het sterftecijfer van mensen die overlijden aan een overdosis ligt in hun woonplaats namelijk tien keer hoger dan het Amerikaanse gemiddelde. Het team dat dit sterftecijfer terug wil dringen bestaat uit een missionaris, een rechter en een brandweercommandant.


Reclamecampagne van Netflix in LA is het gesprek van de dag

In Los Angeles (en daarbuiten) wordt er al dagen gediscussieerd over de reclameborden die langs de snelweg en in de stad hangen. Op de billboards staat “Netflix is a joke” en mensen vragen zich af wie verantwoordelijk is voor deze campagne. Het lijkt er op dat Netflix hier zelf achter zit, om de stand-up-specials te promoten. Er zijn al diverse cabaretshows te zien op Netflix en hier komen de komende maanden nog verschillende shows bij. Vanaf 19 september is bijvoorbeeld Jerry Before Seinfeld exclusief bij de streamingdienst te bekijken.


Netflix komt met true crime docureeks over verdwijning Maddie McCann

Er komt een documentaire over de verdwijning van Maddie McCann op Netflix. Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat het dochtertje van Kate en Gerry tijdens een vakantie in Portugal spoorloos verdween. Nog altijd is er geen idee wie Maddie heeft meegenomen en waar naar toe. In een achtdelige documentairereeks zullen onderzoekers en andere belangrijke personen rond de vermissingszaak aan het woord komen. Netflix scoorde eerder al met true crime. Bijvoorbeeld met The Keepers, Making a Murderer en Amanda Knox.


Netflix heeft eerste Emmy Awards van 2017 al binnen

Aankomend weekend worden in Amerika de hoofdprijzen van de Emmy Awards uitgereikt. Afgelopen weekend werden de eerste Emmy Awards echter al vergeven en Netflix viel gelijk al meerdere malen in de prijzen. Zo won The Crown bijvoorbeeld twee Emmy’s voor ‘production design’ en ‘period-drama costumes’. Ook House of Cards en Stranger Things wonnen al Emmy Awards.


Netflix koopt wereldwijde streamingrechten Jim & Andy: The Great Beyond

De documentaire Jim & Andy: The Great Beyond komt naar Netflix. De streamingdienst kocht de wereldwijde streamingrechten maandag tijdens het Toronto International Film Festival. De documentaire draait om Jim Carrey en Andy Kaufman. Carrey speelde in 1999 in Man on the Moon, een film over de Amerikaanse entertainer.


Schrijfster The Bridge werkt aan eerste Zweeds Netflix Original

Quicksand wordt de eerste Netflix Original van Zweedse bodem en om dit tot een succes te maken heeft de streamingdienst Camilla Ahlgren in de arm genomen. Zij schreef voor The Bridge, één van de meest populaire Scandinavische series. Quicksand zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Malin Persson Giolito en Ahlgren is verantwoordelijk voor het script van de serie.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?