Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 38 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Kans op live sport bij Netflix is zeer klein

De afgelopen maanden zijn er door Netflix veel sportgerelateerde documentaires aan het aanbod toegevoegd. De kans dat de streamingdienst ook live wedstrijden gaat uitzenden is echter nihil. Maria Ferreras heeft namens Netflix gezegd dat hier momenteel geen concrete interesse voor is. Wel zal het blijven inzetten op het maken van sportcontent. Zo weten we bijvoorbeeld dat er een documentaire over de Formule 1 in de maak is.

Paul Greengrass vertelt waarom hij 22 July wilde maken

In oktober verschijnt de film 22 July over de terroristische aanslagen door Anders Breivik in Noorwegen. De gebeurtenissen liggen nog vers in ons geheugen, want het is pas zeven jaar geleden. Mede hierdoor was er ook wat kritiek op de keuze om hier nu al een film over te maken, ook al staat regisseur Paul Greengrass er om bekend uitstekend films over tragische gebeurtenissen te kunnen maken, zoals over United 93. Greengrass heeft inmiddels gereageerd waarom hij 22 July wilde maken.


Ook de releasedatum van Riverdale seizoen 3 op Netflix is bekend

Dat Riverdale seizoen 3 in Amerika op 10 oktober van start gaat was al even bekend. We weten nu gelukkig ook wanneer Riverdale seizoen 3 in Nederland bij Netflix start. De voorgaande jaren zorgde Netflix er voor dat daags na de uitzending in Amerika bij The CW de aflevering in Nederland beschikbaar was. Die afspraken tussen Netflix en The CW zijn nog steeds geldig, want ook nu kunnen we binnen 24 uur na de uitzending in Amerika kijken naar de nieuwste aflevering.


Lochlyn Munro (Hal Cooper) over zijn toekomst in Riverdale

Nog meer nieuws over Riverdale, want Lochlyn Munro heeft zich uitgelaten over zijn toekomst in de serie. Munro speelt Hal Cooper in Riverdale en in het tweede seizoen was zijn rol nogal cruciaal. Wat er in de toekomst voor hem mogelijk is in Riverdale laat hij in het midden. “We gaan zien wat er gebeurt. Ik vind het leuk om in de show te zijn. Ik weet niet waar het naartoe gaat, maar Roberto vertelde dat hij goede ideeën heeft met waar het naartoe moet met Hal, dus ik ben benieuwd”, aldus Munro, die ook nog details over Black Hood had.


Horrorserie Glitch krijgt definitief een vervolg

Er zal een nieuw seizoen van Glitch gemaakt worden. ABC Australia heeft bevestigd dat er een derde seizoen gemaakt zal worden van Glitch. In Nederland geldt de horrorserie als een Netflix Original, omdat de streamingdienst de streamingrechten heeft. Er is dus goede hoop dat seizoen 3 van Glitch straks, wanneer het klaar is, ook weer bij Netflix te zien zal zijn.

Releasedatum Daredevil seizoen 3 per ongeluk al bekendgemaakt

De releasedatum van Daredevil seizoen 3 lijkt onbedoeld al bekend te zijn gemaakt door Netflix. Terwijl er vorige week teasers verspreid werden van Daredevil seizoen 3, voegde het Thaise twitteraccount van Netflix er ook een onthullende tekst bij. Daar stond namelijk in dat het derde seizoen op 19 oktober zou verschijnen. Vanaf dat moment ging het nieuws als een lopend vuurtje over het internet.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?