Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 4 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Nieuwe teaser House of Cards seizoen 4

In de eerste week van maart wordt het nieuwe seizoen van House of Cards gelanceerd op Netflix. Dat duurt dus nog best een tijdje, maar gelukkig worden we in de aanloop naar 4 maart, de lanceringsdatum, al warm gemaakt met teasers. Maandagavond was het wederom raak. Op het Twitter-kanaal van House of Cards verscheen een korte clip. In dit filmpje zien we Frank Underwood en zijn rechterhand Doug Stamper naar iets graven. Welke voor snode plannen voeren de twee dit keer uit?


Telecompaper analyseert aanbod Netflix in Nederland

Dat er genoeg te zien is op Netflix in Nederland is wel bekend. Maar wat is er zoal te zien op Netflix? Dat vroeg ook Telecompaper zich af en aan de hand van ons aanbodoverzicht brachten ze in kaart waar het aanbod uit bestaat. De meest voorkomende genres bleken komedies en dramafilms te zien. Ruim een kwart van het aanbod (26%) valt onder de noemer ‘komedie’, terwijl 22% in de categorie ‘drama’ valt. Klik hier om meer resultaten van Telecompaper te bekijken.


The Walking Dead seizoen 5 verschijnt in februari op Netflix

Toen eenmaal bekend werd dat The Walking Dead te zien zou blijven op Netflix ontstond er al snel een volgende vraag bij de fans. Wanneer kan er naar seizoen vijf van The Walking Dead gekeken worden op Netflix. Het was enige tijd onzeker of de streamingdienst de rechten wel zou bemachtigen voor TWD seizoen 5, maar het is ze gelukt! Vanaf 22 februari kan er naar het vijfde seizoen gekeken worden!


Aanklager Making a Murderer in de tegenaanval

De succesvolle serie Making a Murderer op Netflix heeft advocaat Ken Kratz niet populair gemaakt. Kratz wil er alles aan doen om Steven Avery achter de tralies te houden en in de ogen van veel kijkers is dit niet terecht. Nu de serie zoveel stof doet opwaaien vindt Kratz dat het tijd is om in de tegenaanval te gaan. Om zichzelf te verdedigen komt hij met een boek, met zijn kant van het verhaal. Volgens Kratz wordt er namelijk belangrijk bewijs weggelaten in Making a Murderer.


Netflix beoordeelt aan de hand van data of een serie succesvol kan zijn

Kennis is macht. Dat blijkt ook in het geval van Netflix. De serie House of Cards werd het grootste succes in de geschiedenis van de streamingdienst en bij Netflix waren er maar weinig twijfels dat het ook mis zou kunnen gaan. Aan de hand van Big Data (grote hoeveelheid informatie) analyseerde Netflix het gedrag van de abonnees en ontdekte zodoende waar zij in geïnteresseerd waren. Hoewel Big Data belangrijk is, benadrukt Ted Sarandos, chief content officer, dat het niet alleen om data draait.


Ook Jessica Jones krijgt een tweede seizoen

Er komt een tweede seizoen van Jessica Jones op Netflix. Daarmee is het bewijs geleverd dat ook de tweede Marvel-serie voor Netflix een groot succes is. Het was namelijk oorspronkelijk de bedoeling dat er slechts één seizoen van de Marvel-helden zouden verschijnen. Eerder bleek Daredevil al zo’n groot succes dat er werd besloten om toch een tweede reeks te maken. Het verhaal van Jessica Jones is na één seizoen dus ook nog niet ten einde.


Kijktip: Kurt Cobain: Montage of Heck

Aan het leven van Kurt Cobain kleeft een bijzonder verhaal. Als singer/songwriter, leadzanger en gitarist van Nirvana veroverde hij de harten van miljoenen fans. Cobain kon maar moeilijk om gaan met dit succes en dat resulteerde onder andere in een drugsverslaving en op 5 april 1994 pleegde hij zelfmoord. In Kurt Cobain: Montage of Heck wordt teruggeblikt op het leven van Cobain. De documentaire is een biografie en goedgekeurd door de overige bandleden van Nirvana.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?