Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 4 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Shyamalan hoopt een aflevering van Stranger Things te mogen regisseren

Stranger Things is in een korte tijd uitgegroeid tot een fenomeen en daar wil iedereen een graantje van meepikken. Zo ook M. Night Shyamalan. Hij werkte voor zijn serie Wayward Pines samen met Matt en Ross Duffer, de bedenkers van Stranger Things. Shyamalan hoopt nu op een wederdienst van de Duffer Brothers. In een interview met Digital Spy laat hij weten graag de kans te krijgen om een aflevering van het nieuwe seizoen van Stranger Things te mogen regisseren. Of dat ooit gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. Voor het tweede seizoen lijkt hier in ieder geval nog geen sprake van te zijn, de opdrachten zijn hier naar verdeeld.


Charlie Cox vertelt meer over rol Daredevil in The Defenders

Langzaam maar zeker krijgen we steeds wat meer informatie over The Defenders, de Marvel-serie voor Netflix waarin Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist samenkomen. Vorige week verschenen al de eerste beelden en nu heeft Charlie Cox, de bespeler van Daredevil, meer verteld over zijn rol in The Defenders. Volgens Cox gaat het niet goed met Matt Murdock (Daredevil) als de serie van start gaat. Mogelijk nadert zelfs het einde van Daredevil. Daarnaast heeft Cox het ook over de grote invloed die zijn rol als Daredevil op zijn leven heeft.


Netflix kondigt House of Cards seizoen 5 eindelijk aan

We hebben er lang op moeten wachten, maar het aftellen naar House of Cards seizoen 5 kan eindelijk beginnen. Netflix heeft bekend gemaakt wanneer het vijfde seizoen gelanceerd zal worden. Die aankondiging vond plaats op 20 januari 2017 en die datum was niet zomaar uitgekozen. Op die dag vond namelijk ook de inauguratie van Donald Trump als President van de Verenigde Staten plaats. We zullen echter wel langer dan gebruikelijk moeten wachten op het nieuwe HoC-seizoen, want pas eind mei 2017 is het zover. House of Cards zou overigens House of Cards niet zijn als de aankondiging niet met een dreigende teaser gepaard ging.


Orange is the New Black-actrice ontkent vertrek uit de serie

Onlangs gingen er op het internet geruchten rond over een naderend vertrek van Tiffany ‘Pennsatucky’ Doggett uit Orange is the New Black. Volgens de roddels op het wereldwijde web had Taryn Manning, de bespeler van Doggett, zelf besloten om de populaire serie van Netflix te verlaten. De actrice heeft nu echter zelf aan alle speculaties een einde gemaakt. Op Instagram publiceerde ze een post waarin ze duidelijk maakt ze er niet over peinst om OITNB te verlaten, met een flink verwijt richting de mensen die het valse nieuws hebben verspreid.


Twee op de vijf Nederlanders stopt na proefmaand met Netflix

Afgelopen week publiceerde Netflix grandioze kwartaalcijfers. Wereldwijd verwelkomde de streamingdienst liefst zeven miljoen nieuwe abonnees en ook in Nederland neemt het aantal klanten nog steeds toe. Marktonderzoeksbureau Telecompaper deed onderzoek onder de Nederlandse Netflix-klanten en kwam tot een opvallende conclussie. Van de ondervraagden gaf liefst 41 procent aan niet van plan te zijn om te betalen voor Netflix. Dat wil dus zeggen dat zij na de gratis proefperiode van één maand, het abonnement stop zullen zetten. Toch heeft Netflix in Nederland nog de beste doorstroming van gratis-abonnees naar betaalde klanten, al ligt dit percentage wel lager ten opzichte van een jaar eerder.


Netflix komt met documentairereeks over kunst en ontwerp

Vanaf 10 februari is er een gloednieuwe documentairereeks op Netflix te zien: Abstract: The Art of Design. In deze serie komen acht verschillende ontwerpers aan bod. Zij geven een inkijkje in hun wereld en hoe zij proberen de wereld een beetje mooier te maken. Er komen diverse creatievelingen ter sprake in Abstract: The Art of Design. Zo zien we bijvoorbeeld een schoenontwerper van Nike, een architect en een auto-ontwerper. De trailer bevat mooie beelden van de acht ontwerpers en nodigt uit om de complete serie vanaf 10 februari te aanschouwen.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?