Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 41 2018

Winston Duke Wonderland

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Mogelijk wederom controversieel onderwerp in 13 Reasons Why

Dat de makers van 13 Reasons Why controversiële onderwerpen niet uit de weg gaan is na twee seizoenen wel duidelijk. Daarin kwamen zelfmoord, verkrachting en wapengebruik aan bod en voor het derde seizoen staat er volgens The Hollywood Reporter wederom een gevoelig onderwerp centraal. Abortus zou namelijk één van de onderwerpen zijn waar veel om te doen zal zijn in het derde seizoen van 13 Reasons Why.

Tweede seizoen van kinderserie Hilda besteld

Netflix heeft vorige maand met succes de kinderserie Hilda gelanceerd. In korte tijd is de animatieserie erg populair geworden onder de jonge kijkers en dat heeft Netflix er toe gezet om ook een tweede seizoen van Hilda te bestellen. Dat maakten betrokkenen bij de serie afgelopen weekend zelf bekend, tijdens een panel op Comic Con New York.


Officiële trailer van House of Cards seizoen 6 gelanceerd

Netflix bouwt de spanning in aanloop naar het zesde seizoen van House of Cards flink op. De streamingdienst heeft na een paar korte teasers nu ook de officiële trailer van House of Cards seizoen 6 gelanceerd. Daarin draait het dit keer niet alleen om Claire Underwood, die het overneemt van Frank Underwood. Ook andere betrokkenen bij het Witte Huis komen in beeld, zoals Doug Stamper, die altijd loyaal was aan Frank. Is hij dat ook aan Claire?


Black Panther-acteur Winston Duke te zien in Wonderland

Acteur Winston Duke gaat een rol spelen in de nieuwe Netflix Original Film Wonderland. De bekendheid van Duke is flink toegenomen, vanwege zijn rol in de Marvel-film Black Panther. Daarin vertolkte hij de rol van M’Baku. Voor Wonderland gaat Duke samenwerken met Mark Wahlberg. De Hollywoodster werd afgelopen zomer al gecast voor de hoofdrol van deze film die gebaseerd zal zijn op de detectiveverhalen van Robert B. Parker.


Netflix bestelt tweede seizoen van The Dragon Prince

Er wordt een tweede seizoen gemaakt van The Dragon Prince. De jeugdserie is in Nederland ook wel bekend als De Drakenprins en ging een maand geleden in première. De animatieserie is gemaakt door de bedenkers van Avatar: The Last Airbender. Zij zullen die bejubelde serie ook in een nieuw jasje steken voor Netflix en werken dus ook aan een tweede seizoen van The Dragon Prince. Dit nieuwe deel moet in 2019 op Netflix verschijnen.


Superheldenserie The Umbrella Academy heeft releasedatum

De releasedatum van The Umbrella Academy is bekend. Deze superheldenserie van Netflix verschijnt 15 februari, terwijl het aanvankelijk de bedoeling was dat de reeks in 2018 gelanceerd zou worden. De serie zal gebaseerd zijn op het comic book van schrijver Gerard Way en voor de serie werd gewerkt met een bekende cast, bestaande uit onder andere Ellen Page, Tom Hopper en Emmy Raver-Lampman.

Eerdere Netflix Newflash edities: