Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Riverdale • MINDHUNTER • F1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Diner uit Riverdale bestaat echt

Pop’s Chock’lit Shoppe speelt een belangrijke rol in de populaire serie Riverdale en het leuke is dat deze diner nog echt bestaat ook. Regelmatig wordt de diner bezocht door Archie, Bettie, Jughead en Veronica, maar jij kunt hier dus ook een bezoekje aan brengen. Daarvoor moet je alleen wel een vliegticket naar Canada boeken, maar dan kun je wel genieten van de echte Riverdale shakes.


Tweede seizoen voor American Vandal

Het is een drukke week wat series die een nieuw seizoen krijgen betreft. Eerder werd al bekend dat Star Trek: Discovery en Big Mouth een tweede seizoen krijgen en nu is hetzelfde nieuws te melden voor American Vandal. De true crime-serie debuteerde in september op Netflix en werd erg goed ontvangen. Bovendien is er nog voldoende materiaal voor een tweede seizoen, want er zijn acht nieuwe afleveringen voor 2018 aangekondigd.


Netflix heeft 300 miljoen kijkers

Over kijkcijfers van een film of serie doet Netflix nooit uitspraken, maar tegenover Business Insider heeft de streamingdienst nu wel iets losgelaten over het aantal kijkers. Netflix heeft namelijk gemeld dat het ruim 300 miljoen kijkers heeft. Ook werd gemeld dat het gros van de kijker via de televisie naar een film of serie op Netflix kijkt. Twintig procent maakt gebruik van een mobiel apparaat om te Netflixen.


Maker MINDHUNTER heeft genoeg plannen voor vijf seizoenen

Netflix scoort momenteel met de serie MINDHUNTER. Sinds een paar weken is de serie beschikbaar en hoewel seizoen 2 officieel nog aangekondigd moet worden, heeft de maker – David Fincher – het al over de inhoud van dit seizoen gehad. Fincher gaat nu zelfs nog een stapje verder, want hij geeft aan dat hij nog voldoende plannen voor MINDHUNTER in petto heeft, waardoor er zeker vijf seizoenen gemaakt kunnen worden.


Geruchten over Formule 1 op Netflix

Sinds een week gaan er geruchten dat er mogelijk beelden van Formule 1 op Netflix te zien zullen zijn vanaf 2018. Reden voor de geruchtenstroom is een persconferentie van commercieel F1-directeur Sean Bratches. Hij zou tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten iets gezegd hebben over gesprekken die gaande zijn met Netflix over het tonen van beelden van de hoogste autoraceklassen op de streamingdienst. Voor alle fans van Max Verstappen uit Nederland zou dat uiteraard waanzinnig goed nieuws zijn, maar zowel Netflix als de F1 is nog niet met een officieel statement gekomen.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?