Laatste nieuws over Netflix

Netflix Newsflash: Week 44 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Is het einde van Popcorn Time nabij?

Popcorn Time is Netflix een doorn in het oog. Popcorn Time is illegaal en betaalt niet voor de rechten van series en films. Hierdoor kan het veel meer content aanbieden aan de bezoekers, dan bijvoorbeeld Netflix. Met name in Nederland is Popcorn Time populair, maar inmiddels heeft de eerste Nederlander een boete van 1000 euro ontvangen voor het illegaal streamen. Bovendien is de meest populaire website van Popcorn Time (popcorntime.io) sinds een paar dagen definitief offline gehaald. Voor Netflix is dat goed nieuws, omdat het moeilijk wordt om op illegale wijze films en series te streamen.


Netflix bereikt in Nederland 1.7 miljoen mensen

Er gaat bijna geen maand voorbij of er komen wel nieuwe cijfers over het aantal gebruikers of abonnees van Netflix naar buiten. De streamingdienst doet hier zelf nooit uitspraken over, maar onderzoeksbureau GfK Dam heeft nu becijferd hoeveel unieke mensen er in september werden bereikt door Netflix. Dat aantal is uitgekomen op 1.7 miljoen. Met name in de leeftijdscategorie 13-34 jaar bereikt Netflix in Nederland veel meer mensen. In september 2014 lag het percentage nog op een bereik van 13 procent. Dat is nu gestegen naar 24 procent.


Verwijderalarm: Netflix verwijdert zeer veel films en series

Het was weer tijd om het aanbod van Netflix grondig door te spitten, om te controleren welke films en series zijn verwijderd of verwijderd gaan worden. Helaas viel het resultaat tegen. Er bleken de afgelopen maand weer 157 films en series te zijn verwijderd door Netflix. Bovendien worden de komende weken nog eens 21 titels uit het aanbod geschrapt. Op 31 oktober worden de meeste films en series verwijderd. Op de laatste dag van deze maand zijn 14 titels de klos.


Terugkijken: Netflix-baas Reed Hastings te gast in RTL Late Night

Het komt niet vaak voor dat Reed Hastings, de grote baas van Netflix, in Nederland is. Na de lanceringen van Netflix in Spanje, Italië en Portugal maakte Hastings een kleine omweg op weg naar zijn geboorteland Amerika. Hij maakte een tussenstop in Amsterdam en schoof gelijk aan bij RTL Late Night, om met Humberto Tan te praten over de veranderingen die we kunnen verwachten op het gebied van televisie en natuurlijk de rol die Netflix hierin gaat spelen.


Wat vinden de inwoners van Medellín van Narcos?

Sinds enkele maanden is de serie Narcos exclusief bij Netflix te zien. De serie over het leven van drugsbaron Pablo Escobar is een gigantische hit. Dat ontdekte ook EénVandaag en zij vroegen zich af of Narcos ook populair zou zijn in Medellín, de stad in Colombia waar het grootste drugskartel aller tijden geleid werd. Het programma van de AVROTROS ging op onderzoek uit en kwam met een boeiende reportage. De reportage terugkijken kan door hier te klikken.


Even voorstellen: Jessica Jones

Op 20 november verschijnt de Marvel-serie Jessica Jones exclusief op Netflix. Natuurlijk is Jessica Jones ook een superheld, maar wat kan ze, waarom heeft ze superkrachten en wat doet ze er mee? In de officiële trailer krijgen we van Marvel en Netflix een korte inkijk in de serie. De trailer van Jessica Jones is er een geworden om van te watertanden en dus worden verwachtingen van deze serie weer wat verder naar boven geschroefd.


Kijktip: Big Hero 6

De wintertijd is weer in gegaan en dus wordt het nu weer echt vroeg donker. We gaan ons ook langzaam voorbereiden op de feestdagen die komen gaan en dus is het ook weer heerlijk om met het complete gezin een filmpje te bekijken. De animatiefilm Big Hero 6 leent zich hier uitstekend voor. Vijf jongens en een robot moeten zien te voorkomen dat San Fransokyo wordt vernietigd en dat levert aandoenlijke en grappige momenten op. Het maakt Big Hero 6 een ideale familiefilm.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?