Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Scream • Ghostbusters • Sunderland

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Documentaire over Barbra Streisand in aantocht op Netflix

Netflix heeft een concert documentaire van Barbra Streisand aangekondigd. De documentaire Barba: The Music…The Mem’ries…The Magic! is vanaf 22 november op Netflix te zien als een wereldwijde Original. Streisand scoorde met name in de vorige eeuw tientallen hits en heeft straks dus haar eigen documentaire op Netflix. Daarin zullen ook special guests als Seth MacFarlane, Jamie Foxx, Alec Baldwin, Hugh Jackman en Melissa McCarthy te zien zijn.


Originele Scream-masker keert terug in seizoen 3

Om het derde seizoen van Scream tot een succes te maken zijn er door de makers van de serie behoorlijk wat veranderingen doorgebracht. Zo zal er een gloednieuwe cast te zien zijn in het derde deel, dat begin volgend jaar uitkomt, maar de belangrijkste verandering is waarschijnlijk het masker. De serie kreeg kritiek in de eerste twee seizoenen, omdat er ten opzichte van de films met een ander masker gewerkt werd. In seizoen 3 van Scream komt daar verandering in.


Schrijver en acteur Ghostbusters wil films maken voor Netflix

Als het schrijver en acteur van Ghostbusters, Dan Aykroyd, ligt, dan komen er nieuwe Ghostbusters-film op Netflix. Door Stranger Things is de jaren ’80 sfeer weer helemaal opgerakeld. In dat decennium was onder andere Ghostbusters een waanzinnig populaire film. Nog altijd geniet die film populariteit en volgens Aykroyd liggen er genoeg kansen om aan de slag te gaan. Hij sluit zelfs een combinatie tussen Ghostbusters en Stranger Things niet uit.


Eerste podcast van Netflix staat online

De eerste podcast van Netflix is 1 november uitgekomen. In deze podcast zijn Elger van der Wel, ‘Podfather’ en jaren ‘80 icoon Adam Curry en dochter Christina Curry samengekomen om het tweede seizoen van Stranger Things te bespreken. Er wordt in het driekwartier durende gesprek ingegaan op de personages uit de serie, de verhaallijnen en nog meer leuke items die Stranger Things-gerelateerd zijn. Let wel op: als je Stranger Things 2 nog moet kijken, dan kun je beter wachten met het beluisteren van de podcast.


Na Juventus komt Netflix ook met een voetbaldocu over Sunderland

Er komt een documentaire over de Engelse voetbalclub Sunderland op Netflix. In oktober werd al bekend dat Netflix over Juventus een documentaire zou maken en nu zet de streamingdienst dus door, met de aankondiging van een tweede voetbaldocumentaire. De makers van de documentaire, Fulwell 73, zijn groot fan van de club uit het Championship (tweede niveau van Engeland) en probeerden de club afgelopen zomer zelfs te kopen.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?