Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Prince • Doug Stamper • Spinning Out

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Ava DuVernay maakt documentaire over Prince voor Netflix

Er wordt door Ava DuVernay gewerkt aan een documentaire over het leven van Prince. Er mag veel nieuw beeldmateriaal verwacht worden, want de filmmaakster kreeg de volledige medewerking van de nabestaanden van de legendarische artiest. DuVernay maakte eerder al met succes een film voor Netflix, de documentaire 13th. Daarnaast wordt in 2019 de serie The Central Park Five, bedacht door DuVernay op Netflix verwacht.


Derde seizoen van Castlevania besteld door Netflix

Het tweede seizoen van Castlevania is pas net uit, maar nu is al zeker dat dit niet het einde van de animeserie is. Netflix heeft namelijk een derde seizoen van Castlevania besteld en dat is vrij ongewoon. Normaal gesproken wacht de streamingdienst een aantal weken voordat de knoop over de toekomst van een serie wordt doorgehakt. Het derde seizoen van Castlevania zal uit tien afleveringen bestaan.


Emma Roberts toch niet in Netflix-serie Spinning Out

Enige weken geleden maakten wij melding van de serie Spinning Out en in deze Netflix Original zou Emma Roberts de hoofdrol spelen. Dit is nu echter teruggedraaid, omdat het project niet in haar schema past. Die conclusie trok ze onlangs, waarop ze zich afmeldde voor Spinning Out. De toekomst van de serie is overigens niet in gevaar, vermoedelijk gaan de makers nu op zoek naar een andere hoofdrolspeelster.


Geen House of Cards spin-off over Doug Stamper

Toen vorig jaar bekend werd dat House of Cards na zes seizoenen stopt waren er direct al geluiden over een mogelijke spin-off. Wij zetten toen ook de mogelijke opties op een rij, maar door de naam van Doug Stamper kan nu een streep. Michael Kelly, de bespeler van Stamper, heeft namelijk in een interview laten weten dat de mogelijkheid wel is onderzocht, maar dat het uiteindelijk op niets uitgelopen is. Ook ging de acteur in op het gemis van Kevin Spacey bij de opnames van het laatste House of Cards-seizoen.


Serie over Dolly Parton krijgt vorm

Netflix maakte eerder dit jaar bekend dat het een serie laat maken over Dolly Parton. De eerste details over deze reeks zijn nu bekend, waaronder ook de titel van de eerste aflevering: Jolene. Daarin zullen onder andere Julianne Hough, Kimberly Williams-Paisley en Dallas Roberts spelen. Iedere aflevering staat op zichzelf en de cast zal ook per aflevering verschillend zijn.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?