Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 47 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Een vijfde van de Nederlanders vindt Netflix onmisbaar

Voor de achtste keer heeft EURIB onderzoek gedaan naar merken die volgens Nederlanders onmisbaar zijn. Ruim 1200 Nederlanders kregen de vraag: welke merken wilt u absoluut niet missen? Negentien procent van de mensen noemde Netflix één van die merken waar het niet meer zonder zou kunnen. Een plek in de top 100 was daarmee nog niet weggelegd voor de streamingsdienst, Netflix is nu terug te vinden op plek 336. Netflix is echter nog maar een paar jaar actief in Nederland, dus de opmars wordt de komende jaren vermoedelijk doorgezet.


Netflix investeert in Koreaanse film, Brad Pitt neemt co-productie op zich

In 2016 wordt Netflix in Zuid Korea gelanceerd en om een goede start te maken wil de streamingdienst gelijk met een Koreaanse Netflix Original Film komen. Dat wordt Okja, want Netflix zal deze film financieren. Brad Pitt zal met zijn productiebedrijf Plan B betrokken zijn bij de film als co-productie. Bong Joon-Ho maakt de film en hij verwierf veel roem voor de futuristische film Snowpiecer. Aangezien Okja een Netflix Original Film wordt zal deze film zeer waarschijnlijk ook in Nederland te zien zijn. Het is nog niet bekend wanneer Zuid Korea aangesloten wordt op het Netflix-netwerk.


Woensdag 18 november worden veel titels door Netflix verwijderd

Er zijn de afgelopen weken weer enkele tientallen films en series verwijderd door Netflix. Bovendien worden de komende weken ook heel wat titels uit de bibliotheek gehaald. Met name op woensdag 18 november gaat het hard, dan worden er negentien stuks verwijderd. Enkele opvallende titels die verwijderd zullen worden zijn Married… With Children en Falling Skies. Daarnaast zijn er ook verschillende seizoenen van Drop Dead Diva verwijderd door Netflix en hiervan is nog niet bekend of en wanneer ze terugkeren bij de streamingdienst.


Netflix wil meer doen met Anime en Bollywood

Het aanbod Anime op Netflix is momenteel nog vrij schaars. Hier wil de streamingdienst wat aan gaan doen. Er is al de Netflix Original Knights of Sidionia, maar Netflix CEO Reed Hastings heeft aangegeven dat hij meer Anime wil zien op Netflix. Datzelfde geldt voor Bollywood, ook hier kunnen we de komende jaren meer content van verwachten. Hastings heeft eigenlijk maar één eis: als de kwaliteit van de content maar hoog is.


Releasedatum Better Call Saul seizoen 2 bekendgemaakt

We kunnen ons vanaf nu echt gaan verheugen op het tweede seizoen van Better Call Saul. Dat de legendarische Saul Goodman uit Breaking Bad in zijn prequel een vervolg zou krijgen op het eerste seizoen stond buiten kijf, maar het was even afwachten op de releasedatum. Exact drie maanden van te voren is de datum bekend geworden. Vanaf 16 februari 2016 kan er namelijk iedere week naar Better Call Saul gekeken worden op Netflix en met dat mooie nieuws ging alvast een eerste teaser gepaard!


Netflix koopt rechten voor mini-serie Frontier

We mogen ons wederom op gaan maken voor een serie die alleen bij Netflix te zien zal zijn. Netflix Originals worden steeds belangrijker voor de streamingdienst. Met het aanschaffen van de rechten voor de serie Frontier heeft Netflix een nieuwe stap gezet. De serie zal geregisseerd worden door Brad Peyon (bekend van San Andreas) en één van de hoofdrollen is vergeven aan Jason Momoa (onder andere bekend van Game of Thrones). De dramaserie over de strijd om rijkdom en macht in de Verenigde Staten in de achttiende eeuw. Frontier wordt in 2016 op Netflix verwacht.


Kijktip: Office Space

Het komt niet vaak voor dat komedies op IMDb hoog beoordeeld worden. Een cijfer rond de 8.0 in de categorie komedie is vaak weggelegd voor films als The Hangover, de echte kaskrakers. Office Space is zo’n komedie die ook erg goed scoort op IMDb. Deze komedie uit 1999 scoort een 7.8 en dat is meer dan terecht. In Office Space wordt het kantoorleven op heerlijke wijze op de hak genomen en proberen collega’s/vrienden het bedrijf waarvoor ze werken veel geld afhandig te maken. Door het meespelen van onder andere Jennifer Anniston, Ron Livingston en Stephen Root is het eigenlijk niet de vraag of je om Office Space zult lachen, eerder of je nog kunt stoppen met lachen.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?