Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 47 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix krijgt er in Amazon een concurrent bij

Het was een paar maanden geleden al voorspeld: Amazon is een lancering in Nederland aan het voorbereiden. Vorige week werd vlak voor de lancering van de Amazon Original The Grand Tour (opvolger van Top Gear) inderdaad bevestigd dat Amazon Prime Video naar Nederland komt. Deze streamingdienst is vergelijkbaar met Netflix. Jeremy Clarkson kreeg van Amazon de eer om de aankondiging te doen. Hij vertelde dat de concurrent van Netflix in december naar Nederland en 199 andere landen komt, maar bleef vaag over de exacte datum.


Luke Cage bij de meest gestreamde titels op Netflix

Zelf doet Netflix nooit uitspraken over kijkcijfers, maar er zijn wel verschillende metingbureau’s die onderzoek doen naar het kijkgedrag van de klanten van Netflix. Daar uit is onder meer gebleken dat Luke Cage tot de meest gestreamde titels van dit jaar hoort. Dat is behoorlijk opvallend, aangezien de Netflix Original van Marvel pas laat in 2016 verscheen. Sinds 30 september is Luke Cage te zien op Netflix, maar valt dus duidelijk in de smaak bij het grote publiek. Op IMDb krijgt de serie een 7.9.


Trailer van Barry, een Netflix Original over Barack Obama

Vlak voor het einde van het presidentschap van Barack Obama verschijnt er een Netflix Original Film over de jeugdjaren van de president van de Verenigde Staten. In de film Barry wordt het leven van de jonge Obama in beeld gebracht. Hij begint in 1981 aan een studie in New York en loopt tegen diverse problemen aan, zoals racisme. De trailer van Barry is sinds kort te zien.


Dave Chappelle maakt comeback bij Netflix met drie shows

De comedian Dave Chapelle keert terug met nieuwe shows en wel op Netflix. Van de Amerikaan zullen twee eerder opgenomen shows op Netflix verschijnen. Daarnaast komt er ook nog een volledige nieuwe voorstelling van Chappelle online. Deze stand up show moet echter nog wel gemaakt worden. Een exacte datum is nog niet bekend, maar in 2017 verschijnen de shows van Chappelle op Netflix.


Netflix gaat voor filmrechten The Outsider, met Jared Leto

Netflix is in gesprek om de filmrechten van The Outsider vast te leggen. Variety meldt dat de streamingdienst dicht bij een deal is en de actiefilm met Jared Leto later dus exclusief op Netflix te zien zal zijn. De film gaat over een deserteur van het Amerikaanse leger en zich in Japan voegt bij de Japanse maffia, de Yakuza. The Outsider speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog.


Recap van Gilmore Girls, inclusief gave infographic

Nog een paar dagen en dan is het eindelijk zo ver: de revival van Gilmore Girls is te zien op Netflix. Na negen jaar komt er eindelijk een vervolg op Gilmore Girls. Maar hoe zat het ook alweer? Om het je makkelijk te maken hebben we van alle seizoenen de recaps opgespeurd, zodat je middels een korte samenvatting helemaal klaar bent om aan Gilmore Girls: A Year in the Life te beginnen. Daarnaast hebben we ook een fraaie infographic toegevoegd aan het bericht!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?