Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 47 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Tienduizenden willen Kevin James als vervanger Kevin Spacey

Wat moet er nou met House of Cards gebeuren nu Kevin Spacey niet meer welkom is op de filmset. Er is een groep die het wel weet. Zij stellen een vervanger voor Kevin Spacey als Frank Underwood voor. De keuze is niet bepaald voor de hand liggend, maar er hebben inmiddels al ruim veertigduizend mensen een petitie ondertekend om er voor te zorgen dat Kevin James de nieuwe Frank Underwood wordt in House of Cards.


Showrunner The Punisher gaat in op geweld in de serie

Afgelopen weekend is de Marvel-serie The Punisher exclusief op Netflix uitgekomen. De reacties op deze serie zijn overwegend positief. Zo staat het cijfer op IMDb na het openingsweekend bijvoorbeeld op een 9.2. Wat de kijker zeker opgevallen zal zijn is de rol van geweld in de serie. Er zitten meerdere zeer gewelddadige scènes in The Punisher seizoen 1 en The Hollywood Reporter sprak onder andere over dit gevoelige onderwerp met Steve Lightfoot, showrunner van de show.


Populaire series liggen deze week stil

Momenteel zijn er op Netflix meerdere series te zien waarvan wekelijks een aflevering wordt toegevoegd. Vanwege Thanksgivings Day – één van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten – liggen meerdere series deze week helaas stil. In Amerika geldt dan vaak een andere programmering, waardoor meerdere populaire series niet van een nieuwe aflevering voorzien worden. Daar hebben wij in Nederland vervolgens dus ook weer last van.


Netflix zegt ‘ja’ tegen superhelden-komedie Super-Normal

Netflix heeft streamingrechten van de komische superheldenfilm Super-Normal aangetrokken. Super-Normal is een project van Josh Gad en hij werkte eerder al aan een project voor Netflix. Hij was namelijk betrokken bij Death Note. In Super-Normal zullen Daisy Ridley en Luke Evans een hoofdrol spelen. Laatstgenoemde was ook betrokken bij de pitch van de film en zal ook aan de slag gaan als uitvoerend producent van de film.


Trailer van Easy seizoen 2

Op 1 december worden er nieuwe afleveringen van Easy aan het aanbod toegevoegd. In het tweede seizoen worden er weer verschillende karakters met een komische ondertoon uit Chicago uitgelicht worden. In dit nieuwe deel is er gebruik gemaakt van nieuwe acteurs, maar creator Joe Swanberg is wel gewoon betrokken gebleven bij de serie. Twee weken voor de release van Easy seizoen 2 is de trailer alvast vrijgegeven.


Netflix bestelt religieuze serie Messiah

Het is nog ver weg, maar Netflix is uiteraard niet alleen druk met de korte termijn, ook aan de lange termijn wordt gedacht. Zo is nu bekend geworden dat de streamingdienst de serie Messiah besteld heeft. Deze reeks moet in 2019 exclusief via Netflix te zien en heeft een religieus karakter. Messiah is een project van Michael Petroni en Mark Burnett. Volgens Cindy Holland, vice president Original content bij Netflix, zullen meerdere religies terug komen in de serie en wordt er op verschillende plaatsen in de wereld gefilmd.

Crewlid nieuwe BBC/Netflix-serie komt om bij opname stunt

Bij een ongeluk op de filmset van de nieuwe BBC/Netflix-serie The Forgiving Earth is een crewlid om het leven gekomen. Dat bevestigde de BBC vandaag tegenover verschillende media. Het gaat om Mark Milsome, een 54-jarige cameraman. Milsome was een bekende naam in het wereldje. Zo werkte hij onder andere ook mee aan de James Bond-film Quantum of Solace en filmde hij voor Saving Private Ryan.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?