Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Sabrina • Wallander • Guillotine

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Nieuwe Franse serie bij Netflix in de maak, over guillotine

Netflix heeft een nieuwe Franse serie besteld. Het gaat om een fantasy-crimeserie en speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. Er is nog geen titel voor de serie, maar het is al wel bekend dat de reeks zal draaien om Joseph-Ignace Guillotin, de uitvinder van de guillotine. Het wordt een alternatieve versie van de beroemde opstand tijdens de Franse Revolutie.


Casting voor Chilling Adventures of Sabrine seizoen 2 begonnen

Dat er een tweede seizoen van The Chilling Adventures of Sabrina komt op Netflix was al voor de release van het eerste seizoen bekend. De voorbereidingen op dit tweede seizoen zijn inmiddels ook begonnen, want het eerste nieuwe castlid is nu ook bekend. Alexis Denisof te zien zijn in de nieuwe populaire serie van Netflix. De acteur is vooral bekend als Wesley Wyndam-Pryce in Buffy The Vampire Slayer en gaat in ‘Sabrina’ Adam Masters spelen.


Netflix bestelt serie over jonge Wallander

Wallander is al jaren een populaire serie en Netflix heeft nu een eigen serie besteld die gebaseerd zal zijn op de verhalen van Henning Mankell. Netflix zoomt met de eigen serie in op de begin jaren van Kurt Wallander als rechercheur. In de zes afleveringen zal te zien zijn hoe hij zijn allereerste zaak aanvliegt. De cast zal bestaan uit zowel Britse als Zweedse acteurs. De opnames beginnen in 2019.


Netflix laat remake maken over Cowboy Bebop

De cultserie Cowboy Bebop krijgt een remake van Netflix. De streamingdienst heeft tien afleveringen besteld. Waar Cowboy Bebop vooral bekend is als animatie, denkt Netflix dat het ook kan scoren met een live-action versie. De serie was eind vorige eeuw razend populair en staat bekend als een van de beste animeseries ooit. Voor dit project werkt Netflix samen met Tomorrow Studios.


Claes Bang speelt Dracula in nieuwe mini-serie van Steven Moffat en Mark Gatiss

Enige tijd geleden werd al bekend dat Steven Moffat en Mark Gatiss, bekend als makers van Sherlock, werken aan een nieuwe serie. Dit doen zij in opdracht van Netflix en de BBC en de nieuwe serie zal gebaseerd zijn op de verhalen over Dracula van Bram Stoker. Claes Bang is de acteur die Dracula zal spelen in deze driedelige reeks. Bang is onder andere bekend van zijn rol in Borgen en The Square.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?