Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 49 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix heeft 30 eigen series en verdubbelt aantal uren content

De Netflix Originals blijven uitermate belangrijk voor de streamingdienst. Dat blijkt ook wel weer uit de uitspraken van Ted Sarandos, Chief Content Officier van Netflix, tijdens de UBS Global Media & Communications Conference in New York. Zo gaf Sarandos aan dat er liefst dertig eigen series in verschillende genres zijn en dat er in 2017 nog veel meer eigen content gemaakt gaat worden. In totaal kan er straks 1000 uur aan Netflix Originals gekeken worden en dat is een verdubbeling van het eigen aanbod ten opzichte van 2016.


Bekijk de opnamesets van The Crown

The Crown is één van de pareltjes die dit jaar door Netflix gelanceerd is. De serie over Queen Elizabeth II gooit hoge ogen en dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de fraaie setting waarin The Crown is opgenomen. Het decors en de kleding zien er schitterend uit. Soms liepen de makers van de serie tegen problemen aan om het allemaal goed in beeld te brengen, maar door handige oplossingen is het allemaal gelukt. Ruim een maand na de lancering van The Crown wordt er een kijkje geboden in de opnamesets van The Crown.


Luke Cage komt terug met seizoen 2

Netflix en Marvel hebben bekend gemaakt dat er een tweede seizoen van Luke Cage besteld is. Vanwege het succes en het verloop van het verhaal van Luke Cage werd een tweede seizoen eigenlijk al wel verwacht, maar nu is er dus ook de bevestiging. Op seizoen 2 van Luke Cage moeten we vermoedelijk nog wel een tijd wachten, omdat andere Marvel-series op Netflix voorrang krijgen de komende tijd. In maart verschijnt bijvoorbeeld Iron Fist seizoen 1.


Europees Parlement steunt voorstel om geoblocking te verbieden

Iedereen die op vakantie gebruik wilde maken van Netflix is er tegenaan gelopen: het aanbod in een ander land wijkt af ten opzichte van het aanbod in Nederland. Dat klopt, omdat Netflix per land de rechten moet vastleggen. Hier is de laatste tijd veel om te doen geweest, het was zelfs een topic in de Europese Commissie. Zij stelden aan het Europees Parlement voor om geoblocking te verbieden. Het Europees Parlement is hiermee akkoord gegaan en dus neemt de kans toe dat je straks binnen de EU gebruik kunt maken van het Nederlandse aanbod.


Cast Star Trek: Discovery wordt verder uitgebreid

Vorige week konden we in de Netflix Newsflash al melding maken van het eerste castlid voor Star Trek: Discovery. Die eer was weggelegd voor Michelle Yeoh, maar inmiddels zijn er meer namen bekend geworden. Ook Doug Jones en Anthony Rapp hebben een rol gekregen in de nieuwste Star Trek-serie, die vanaf mei 2017 op Netflix te zien zal zijn in Nederland. Er wordt verwacht dat binnenkort meer acteurs bekend gemaakt worden die een rol in Star Trek: Discovery hebben.


Releasedatum Sense8 seizoen 2 bekend, kerstspecial aanstaande

Er is eindelijk meer duidelijk over het tweede seizoen van Sense8. In de zomer van 2015 verscheen het eerste seizoen van de spraakmakende serie. Dat er een tweede seizoen zou volgen was al enige tijd bekend, maar over de releasedatum bestond onduidelijkheid. Daar is nu een einde aan gekomen, want richting het einde van de lente gaat seizoen 2 in première. Dat is nog vrij ver weg, maar een paar dagen voor Kerst verschijnt er wel een kerstspecial van Sense8 op Netflix.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?