Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 49 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Iemand uit Australië keek 352 keer naar één film in één jaar

Iedereen heeft wel een favoriete film of serie, maar iemand uit Australië is wel heel erg verzot op één film. Uit cijfers van Netflix bleek dat iemand uit Australië de film Madagascar 3: Europe’s Most Wanted liefst 352 keer bekeken heeft. In totaal is hij of zij er 557,3 uur mee zoet geweest en dat komt weer neer op 3,3 weken en 23,2 dagen. Daarnaast kwam de streamingdienst met nog meer grappige cijfers.


Applicatie van Netflix staat op vier miljoen smartphones

Tien jaar geleden hadden we in Nederland nog nooit van Netflix gehoord, nu is de streamingdienst bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Uit het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper blijkt dat bijna een derde van de Nederlanders met een smartphone de applicatie van Netflix heeft geïnstalleerd. Dat zijn ongeveer vier miljoen Nederlanders en daarvan gebruiken zo’n 2,7 miljoen mensen de applicatie wekelijks.


Haters Back Off stopt na twee seizoenen

Het verhaal van Miranda Sings is na twee seizoenen voorbij. In haar serie Haters Back Off liet zij zien hoe ze de wereld via YouTube wilde veroveren. Netflix verlengde het seizoen nog na deel één, maar een derde seizoen van Haters Back Off zit er niet in. Volgens Amerikaanse media is het met Haters Back Off niet gelukt om de vele fans op YouTube ook te overtuigen om de komedieserie over Miranda Sings te kijken.


Verschillende animatietitels van Netflix genomineerd voor Annie Awards

De nominaties voor de Annie Awards zijn bekend gemaakt. De Annie Awards worden gezien als de Oscar’s voor animatiefilms en Netflix maakt met verschillende titels kans op prijzen. In totaal sleepte de streamingdienst drie nominaties in de wacht. Het gaat om drie verschillende series van Netflix: Buddy Thunderstruck, Big Mouth en BoJack Horseman. Buddy Thunderstruck is genomineerd voor een Annie Award voor beste animatieserie voor kinderen, terwijl Big Mouth en BoJack Horseman samen de strijd aan gaan voor ‘Best General Audience Animated Television/Broadcast Production’.


Seeing Allred wordt begin 2018 gelanceerd

Netflix zal Seeing Allred begin 2018 op de streamingdienst toevoegen. De documentaire over de feministische advocate Gloria Allred zal debuteren op het Sundance Film Festival. Hiervan is de line-up woensdag bekendgemaakt. In de documentaire wordt het leven van de advocate voor vrouwenrechten gevolgd, die de strijd is aangegaan tegen Donald Trump, Bill Cosby en Harvey Weinstein. Allred is dan ook één van de gezichten in de #metoo beweging.

Dit zijn de Beste Titels van November op Netflix

De laatste maand van het jaar is inmiddels alweer in volle gang, maar het is nog zeker niet te laat om even terug te kijken op al het moois dat in november aan het aanbod van Netflix is toegevoegd. Afgelopen week hebben wij als redactie drie lijstjes samengesteld met de Beste Films, Beste Series en Beste Documentaires die zijn verschenen in november. Daarnaast gaven we onze bezoekers ook een stem en ook daar kwamen verrassende resultaten uit.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?