Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 5 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Mike Colter (Luke Cage) weet het zeker: Marvel heeft acteur voor Iron Fist

Er is al veel te doen geweest om Iron Fist, de vierde Marvel serie, die exclusief op Netflix te zien zal zijn. Eerst waren er problemen om een goed verhaal van de grond te krijgen. Uiteindelijk kreeg showrunner Scott Buck de klus, maar het is nog altijd niet bekend wie de hoofdrol zal vertolken in de serie. Volgens Mike Colter, bekend van zijn rol als Luke Cage, is er geen reden voor zorgen. Cage meent te weten dat er al lang een acteur is gevonden voor de hoofdrol, maar wacht Marvel nog op het juiste moment om dit bekend te maken.


Youp van ’t Hek: Netflix is huwelijksredder 2.0

Er zijn maar weinig zaken waar Youp van ’t Hek geen mening over heeft. De cabaretier vindt dus ook iets van Netflix. Zelf moet hij er niets van hebben, zo laat hij in een column in de VARA-gids weten. Van ’t Hek heeft het niet zo op Netflix, dat blijkt wel uit de column. Hij noemt het een huwelijksredder 2.0. Volgens hem is de streamingdienst een laatste redmiddel voor uitgelulde echtparen. Zelf maakt hij geen gebruik van Netflix, maar dat heeft niets met het eerder genoemde te maken. Zegt Youp.


Gilmore Gils keert terug met een nieuw seizoen

Heugelijk nieuws van de castleden van Gilmore Girls. Er wordt een nieuw seizoen gemaakt en deze zal exclusief te zien zijn bij Netflix. De serie uit de zero’s is nog altijd zeer populair. Dat blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de volgers van Gilmore Girls. Een datum is nog niet bekend gemaakt door de makers van de serie en Netflix, maar wel is al bekend dat alle oude seizoenen ook beschikbaar zullen komen voor de abonnees.


Netflix slaat slag op Sundance Festival

Afgelopen week vond in Amerika het Sundance Film Festival plaats en dit is het grootste filmfestival van de Verenigde Staten. Filmmakers tonen hier hun producties, in de hoop dat bedrijven een bod doen. Netflix was uiteraard ook aanwezig en voegde een aantal series toe aan de boodschappenkar. Onder andere de documentaire Audrie and Daisy werd aangekocht en ook de rechten van de komediefilm Brahman Naman werden vastgelegd door Netflix. Beide titels worden dit jaar nog op Netflix verwacht.


Het is begonnen: Netflix blokkeert al gebruikers met VPN-verbinding

Het is geen nieuws meer dat Netflix strenger gaat toezien op het gebruik van een VPN-verbinding of proxy. De streamingdienst wil hiermee voorkomen dat er gebruik gemaakt wordt van het aanbod van een ander land. Inmiddels voegt Netflix ook de daad bij het woord, want in Australië zijn de eerste personen gevonden die de regioblokkade niet meer kunnen omzeilen. Het is dus een kwestie van tijd voordat ook in Nederland VPN-verbindingen geblokkeerd worden.


Netflix in de prijzen bij SAG Awards

De SAG Awards zijn zeer succesvol verlopen voor Netflix. Verschillende Netflix Originals vielen in de prijzen tijdens de uitreiking van de SAG Awards. De winnaars worden gekozen door acteurs die lid zijn van de vakbond Screen Actors Guild. Een SAG Award is dus een erkenning van de directe collega. Zo blijkt dat Orange Is The New Black ook populair is bij de acteurs zelf, maar dat geldt ook voor Kevin Spacey en Idris Elba.


Kijktip: Avengers: Age of Ultron

Er werden afgelopen week twee ware kaskrakers aan het aanbod van Netflix toegevoegd: Up en Avengers: Age of Ultron. Laatstgenoemde heeft het geschopt tot onze Kijktip van de week. Niet alleen omdat de film zeer goed ontvangen is, of omdat Marvel-films altijd de moeite van het kijken waard zijn. Het komt vaker voor dat Netflix een topfilm toevoegt aan het aanbod, die nog niet zo lang geleden in de bioscoop draaide. Vaak zijn deze titels voor een korte periode te zien op Netflix en dat zou ook zomaar voor Age of Ultron kunnen gelden. Snel kijken dus!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?