Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 5 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week.

Titels van afleveringen Iron Fist seizoen 1 zijn bekend

Het duurt nog ruim anderhalve maand voordat Iron Fist in première gaat op Netflix, maar gelukkig wordt er nu steeds meer bekend over deze serie van Marvel. Nu zijn bijvoorbeeld de titels van de dertien afleveringen bekend geworden. Zo draagt aflevering één de titel: Snow Gives Way. Ook is bekend geworden door wie de afleveringen van Iron Fist seizoen 1 geregisseerd zijn. Er zijn tenminste acht verschillende regisseurs betrokken geweest bij het eerste seizoen. De eerste twee afleveringen zijn geregisseerd door John Dahl.


Het opwarmen voor Orange is the New Black seizoen 5 is begonnen

Iron Fist seizoen 1 mag dan nog een tijdje op zich laten wachten. Nog verder weg is Orange is the New Black seizoen 5. Het nieuwe seizoen wordt in mei of juni verwacht, maar gelukkig krijgen we ook hier al wat opwarmertjes van te zien. Zo vertellen verschillende actrices in een kort filmpje wat Orange in the New Black in hun ogen nou zo’n goede serie maakt. Er zijn niet alleen veel mensen die graag naar de serie kijken, de actrices zelf zijn ook weg van Orange is the New Black.


Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

Februari gaat bijna van start en dus groeide de nieuwsgierigheid naar de titels die in de komende maand toegevoegd zullen worden door Netflix. Gelukkig gaf de streamingdienst ook dit keer weer een tipje van de sluier. Er zitten ook nu weer een paar uitschieters tussen, zoals het tweede seizoen van How To Get Away With Murder. Ook wordt er in februari weer een film verwacht, die nog niet zo lang geleden in de bioscoop te zien was. We hebben het over Alice Through the Looking Glass.


LOVE keert in maart terug met nieuw seizoen

In 2016 verscheen met LOVE een gloednieuwe Netflix Original Serie. Deze serie is bedacht door niemand minder dan Judd Apotow, bekend van bijvoorbeeld Bridesmaids en Trainwreck. Hoewel de serie erg goed werd ontvangen, hoorden we in de maanden na het verschijnen van seizoen 1 weinig meer over LOVE. Tot een paar dagen geleden, toen bleek ineens dat LOVE zou worden voorzien van een tweede seizoen. Dit tweede seizoen van LOVE komt zelfs sneller dan je misschien zult denken. Begin maart gaat LOVE verder op Netflix, zo bleek uit de eerste teaser.


Netflix komt met een eigen Valentijns-film

Februari is natuurlijk ook de maand van de liefde, want op 14 februari is het weer zo ver: Valentijnsdag. Op deze dag verschijnt er ook een nieuwe Netflix Original Film en deze film past natuurlijk perfect in deze dag. Girlfriend’s Day is uiteraard een romantische komedie. Wat wel opvallend is, is de schrijver van Girlfriend’s Day. Bob Odenkirk schreef namelijk het verhaal. De acteur is vooral bekend van Breaking Bad en Better Call Saul, maar komt nu dus met een compleet ander verhaal. Overigens is Odenkirk zelf ook te zien in Girlfriend’s Day.


Meerdere prijzen voor Netflix en de acteurs bij SAG Awards

In de nacht van zondag op maandag zijn in Amerika de SAG Awards uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend door acteurs die lid zijn van de vakbond Screen Actors Guild. Netflix had veel nominaties op zak en viel ook in de prijzen. Stranger Things en Orange is the New Black werden uitgeroepen tot respectievelijk Beste Ensemble in een dramaserie en Beste Ensemble in een komedieserie. Daarnaast was er ook persoonlijk succes voor acteurs uit een Netflix-serie. Claire Foy won een SAG Award voor haar rol als Queen Elizabeth in The Crown. John Lithgow, Winston Churchill in The Crown, won ook een award. Het meest besproken na de SAG Awards was overigens vermoedelijk de speech van David Harbour, Jim Hopper in Stranger Things.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?