Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 50 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Nieuwe showrunner voor Designated Survivor

Op Netflix zijn (bijna) wekelijks nieuwe afleveringen van Designated Survivor te zien. In korte tijd is de serie erg populair geworden in Nederland. Ook in Amerika werd de serie enthousiast ontvangen, maar de laatste weken nemen de kijkers af. ABC, de opdrachtgever van de serie, heeft inmiddels afscheid genomen van een showrunner. Jeff Melvoin is aangewezen als de nieuwe showrunner van Designated Survivor. Ondanks dat in Amerika het aantal kijkers afneemt, scoort de serie op IMDb nog steeds een 8.0.


Bedenker Full House en Fuller House koopt huis van de Tanners

Jeff Franklin heeft het huis van de Tanners gekocht. Onlangs werd het huis dat te zien is in Full House en Fuller House te koop aangeboden. Het huis in San Francisco werd voor bijna vier miljoen euro aangeboden. Uiteindelijk besloot Franklin het huis zelf te kopen. De bedenker van de populaire serie, gaf in een reactie aan dat het kopen van het huis ook een soort excuus aan de omwonenden is. Dagelijks wordt de straat namelijk bezocht door hordes fans van Full House en Fuller House. Zodra Franklin de sleutels heeft is het verven van de voordeur overigens het eerste wat hij doet. De vorige eigenaren hadden de deur namelijk groen geverfd, terwijl deze in de serie rood is.


Netflix komt met nieuwe baanbrekende serie: The OA

Netflix heeft een nieuwe serie aangekondigd: The OA. Aanstaande vrijdag (16 december) is deze mysterieuze dramaserie al te zien bij de streamingdienst. Zelf spreekt Netflix van een baanbrekende serie over een blind meisje dat spoorloos verdwijnt. Zeven jaar later keert ze terug naar het gehucht waar ze opgroeide, maar er is een belangrijk verschil: ze kan weer zien. Iedereen, inclusief de FBI, vraagt zich af hoe dit mogelijk is. Wat is er met haar gebeurd?


Netflix introduceert nieuwe manier om titels onder de aandacht te brengen

Netflix wil het zoeken naar een film of een serie minder tijdrovend maken. De video-on-demand-dienst gaat daarom in de tv-apps korte clips van series of films afspelen, om de gebruiker snel een beeld van de titel te geven. Netflix toont geen trailers, maar maakt zelf korte filmpjes. De clips worden vanzelf afgespeeld als een titel bekeken wordt, maar voor spoilers hoeven we niet bang te zijn.


Netflix-gebruikers lassen na een afgeronde serie een korte pauze in

Netflix heeft weer eens een dataonderzoek naar buiten gebracht. Het Amerikaanse bedrijf meet voortdurend het kijkgedrag van de abonnees en zo nu en dan publiceert het hiervan een onderzoek. Zo is nu naar buiten gekomen dat we graag een filmpje kijken, nadat een serie is afgerond. Er wordt dus een serie-kijkpauze ingelast. Deze duurt gemiddeld drie dagen, maar in de tussentijd streamen we dan wel een film, documentaire of een cabaretshow. Daarna bingen we weer vrolijk verder.


Stranger Things en The Crown zorgen voor Golden Globe-kansen Netflix

De nominaties voor The Golden Globes 2017 zijn bekend gemaakt. Sinds 2013 worden er ook producties van Netflix genomineerd en ook dit jaar ontbreken de Originals niet in de lijstjes met genomineerden. Lang is de lijst overigens niet en de hoop is vooral gevestigd op The Crown en Stranger Things. Met deze twee series scoorde Netflix een absolute hit en dus werden de series genomineerd voor een Golden Globe. Ook de acteurs maken kans op een beeldje.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?