Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Arrow • A Christmas Prince • Quiz

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix zet nog meer in op true-crime documentaires

Netflix heeft twee nieuwe true-crime documentaires besteld. De documentaire Dirty Money geeft een inkijkje in de schandalen in de zakenwereld, terwijl Rotten gaat over misdaden in de culinaire wereld. Beide documentaires zijn al vanaf januari 2018 beschikbaar op Netflix. Voor de streamingdienst zijn true-crime documentaires een beproefd succes. Eerder scoorde het bijvoorbeeld al met Making a Murderer en The Keepers.


Personage keert terug in tweede deel Arrow seizoen 6

Een bekend personage uit Arrow staat voor een (kortstondige) terugkeer in de serie. Volgens Entertainment Weekly zal Roy Harper straks weer te zien zijn in het zesde seizoen van Arrow. In seizoen 4 was Harper voor het laatst te zien in Arrow, maar in de vijftiende aflevering van het huidige seizoen is hij weer even terug. Hij keert terug naar Star City om mee te helpen een belangrijke zaak op te lossen.


Welk Netflix-personage ben jij?

Met de vele Netflix Originals die er inmiddels zijn, zijn er inmiddels ook heel wat interessante characters. Denk bijvoorbeeld aan Frank Underwood, Pablo Escobar of Piper Chapmen. De website Upcoming heeft nu een quiz online geplaatst waarin het mogelijk is om te ontdekken op welk personage uit een Netflix Original jij het meeste lijkt. Doe dus snel de test!


Netflix ontvangt veel nominaties voor SAG Awards

Een paar dagen na de Golden Globe-nominaties zijn ook de nominaties voor de SAG Awards bekend. Deze prijzen worden toegewezen door een vakbond, bestaande uit mensen uit de filmwereld. Zij waarderen de Netflix-producties ten zeerste, gezien de grote hoeveelheid nominaties die de streamingdienst binnen kreeg. Deze waren voor titels specifiek, maar ook voor acteurs en actrices die boven zichzelf uitstegen in de Netflix Originals.


KWF Kankerbestrijding niet blij met roken in Netflix-series

Er wordt te veel gerookt in series van Netflix. Dat vindt KWF Kankerbestrijding. Volgens de stichting komen jongeren die naar series kijken waarin gerookt wordt sneller op het idee om zelf ook te gaan roken. In Netflix-series als House of Cards en Orange is the New Black vindt volgens een onderzoek van de Stenden Hogeschool Leeuwarden drie keer per aflevering een rookincident plaats. Te veel dus, vindt KWF Kankerbestrijding.


Netflix is ‘bezorgd’ om mensen die al achttien keer op rij dezelfde kerstfilm keken

We hebben de bijzondere kerstfilm A Christmas Prince van Netflix al eens aangehaald en de komende dagen, zo vlak voor Kerst, zal deze film nog veel vaker opduiken. De film is bijna te zoetsappig voor woorden, maar misschien zorgt dat er juist wel voor dat er gretig naar gekeken wordt. Er zijn echter 53 mensen die A Christmas Prince wel héél vaak gekeken hebben. Achttien dagen op een rij om precies te zijn en daar is Netflix toch wat ‘bezorgd’ over.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?