Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 51 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix wil eigen aanbod verdubbelen in 2016

Met het nieuwe jaar in aantocht wordt voorzichtig duidelijk wat de plannen van Netflix zijn. Zo weten we inmiddels dat de focus nog meer zal liggen op het maken van eigen content. Dit jaar verschenen er al een recordaantal Netflix Originals, maar in 2016 moeten dit er nog veel meer worden. Ted Sarandos, chief content officer bij Netflix, heeft laten weten dat ze het eigen aanbod in 2016 gaan verdubbelen. Liefst 31 films en series zullen er volgend jaar verschijnen en deze zijn dus allemaal exclusief bij Netflix te zien. Volgens Sarando is investeren in eigen content verstandiger dan investeren in content van derden.


Verandering in Europese regels moet Netflixen in het buitenland makkelijker maken

Netflix is ook in Europa in steeds meer landen actief, dus als je op vakantie gaat kun je gewoon blijven Netflixen. Maar, ben je op vakantie in Spanje, dan kun je alleen gebruik maken van het Spaanse aanbod. Ben je in Polen op vakantie, dan kun je helemaal geen gebruik maken van Netflix. Daar is Netflix nog niet actief namelijk. De Europese Commissie wil hier nu verandering in brengen. Het moet straks mogelijk zijn om ook in andere Europese landen gebruik te kunnen maken van Netflix en dan wel met het aanbod dat je gewend bent. Nu kun je namelijk niet naar het Nederlandse aanbod kijken als je in Spanje bent. In de toekomst moet dat veranderen.


Verwijderalarm: voor het nieuwe jaar verdwijnen er dertien films en series van Netflix

We hebben weer een controle uitgevoerd op het aanbod van Netflix, om na te gaan welke films en series verwijderd zijn of binnenkort verdwijnen. Het heeft (helaas) weer geresulteerd in een vrij forse lijst. Met name de films en series die al verwijderd zijn is vrij lang. De komende weken verdwijnen er nog eens dertien titels. Gossip Girl is verreweg de meest opvallende naam in de lijst. Om deze serie was een paar maanden geleden nog veel te doen, maar nu lijkt er definitief een streep door deze populaire tienerserie gezet te kunnen worden.


Te verwachten aanbod op Netflix

Tegenover de titels die verwijderd zijn of worden staan gelukkig ook een hoop topfilms en series die binnenkort gaan verschijnen op Netflix. Tot en met het einde van het jaar voegt de streamingdienst haast dagelijks interessante titels toe, maar ook na de jaarwisseling is het nog genieten geblazen. Zo wordt er een nieuw seizoen van Homeland verwacht in de eerste week van 2016 en gaan we het jaar uit met bijvoorbeeld een nieuw seizoen van Under the Dome!


Making a Murderer deze week op Netflix

Stel je voor: je wordt opgepakt en veroordeeld tot een celstraf van tientallen jaren voor een misdrijf die jij niet hebt gepleegd. Uiteindelijk blijkt toch dat je onschuldig bent, maar een paar jaar later moet je wederom terecht staan. Dit keer voor de moord op een vrouw. Wat is de waarheid? Ben je schuldig, of onschuldig? In de documentairereeks Making a Murder wordt het verhaal van Steven Avery getoond en is het aan jou om te beoordelen aan welke kant jij staat. Making a Murderer staat vanaf 18 december op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.


Netflix past streamingtechnologie aan; minder dataverbruik, betere kwaliteit

Netflix start binnenkort met het veranderen van de technologie achter het streamen van films en series. Als kijker zul je tijdens het streamen niet veel merken, maar wel in bijvoorbeeld het dataverbruik. Nu verbruiken bijvoorbeeld een animatiefilm en een actiefilm nog even veel data, terwijl de systemen veel harder moeten werken om een actiefilm op beeld te krijgen. Daar gaat op korte termijn verandering in komen, net als dat bijvoorbeeld de beeldkwaliteit (op papier) van bijvoorbeeld Orange Is The New Black. Uit onderzoek bleek dat de kijker hier niets van merkte, maar het dataverbruik daalde aanzienlijk.


Kijktip: National Treasure: Book of Secrets

De filmsreeks National Treasure is voor de hele familie. Sinds 2004 kwamen hier drie films van uit, met steeds Nicolas Cage in de hoofdrol. De tweede film, National Treasure: Book of Secrets, is sinds kort ook bij Netflix te zien en misschien wel de ideale film om straks bijvoorbeeld op kerstavond op te zetten met het hele gezin. Het is een actiefilm, maar er is ook zeker ruimte voor humor en romantiek. Het blijft immers een Hollywoodfilm, maar dat maakt National Treasure: Book of Secrets juist geschikt in deze tijd van het jaar!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?