Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Narcos • The 100 • Van Helsing

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

D66 pleit voor designated survivors in Nederlandse politiek

De serie Designated Survivor heeft politicus Joost Sneller op een idee gebracht. Het Kamerlid van D66 is van mening dat er in Nederland ook designated survivors moeten zijn, zodat er een vervanger van – in dit geval – Mark Rutte is als hij om het leven wordt gebracht bij een grote aanslag. Ook nu ligt er een worst-case scenario klaar, maar volgens Sneller is dat onvoldoende geregeld.


Mike Dopud treedt toe tot de cast van The 100

Mike Dopud is een nieuw castlid in The 100 voor het vijfde seizoen. Over het nieuwe seizoen is nog niet zo heel veel bekend, maar met de bekendmaking van Dopud als nieuwste aanwinst komt de berichtgeving nu op gang. Dopud zal in The 100 seizoen 5 in de rol van Vinson kruipen en dat is een op het oog rustige professor. Vinson is echter een keiharde crimineel en seriemoordenaar, waardoor hij bij de mensen veel angst inboezemt.


Netflix maakt twee nieuwe acteurs voor Narcos seizoen 4 bekend

Het vierde seizoen van Narcos is nog ver weg, maar er is door Netflix al een eerste korte teaser vrijgegeven. Tevens werd bekend dat er tenminste twee nieuwe personages aan de cast zullen worden toegevoegd. Michael Peña en Diego Luna zijn toegevoegd aan de cast voor Narcos seizoen 4. Het nieuwe deel zal in 2018 op Netflix verschijnen en momenteel vinden er in Mexico opnames plaats. Ook in Colombia gaat nog opgenomen worden.


Netflix is ontzettend groot in Nederland

Als Nederlanders on demand een video kijken dan is dat in ruim één derde van de gevallen via Netflix. Dat toonde Multiscope aan in de Smart Media Monitor. Er zouden 5,6 miljoen mensen per dag gemiddeld 84 minuten Netflixen. Dit is een derde van de totale video on demand kijktijd. YouTube volgt op enige afstand met 18% van de kijktijd. Samen zijn ze goed voor de helft van de video on demand kijktijd in Nederland.


Van Helsing vernieuwd met derde seizoen

Momenteel kijken we uit naar het tweede seizoen van Van Helsing, dat op 19 januari op Netflix verschijnt. Ondertussen is het derde seizoen al aangekondigd. In Nederland geldt Van Helsing als een Netflix Original, omdat de streamingdienst de streamingrechten heeft bemachtigd. Het is echter een serie van Syfy en zij hebben opdracht gegeven voor een vervolg op seizoen 2. De opnames zullen in februari van start gaan.


Doe mee met Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek!

Ieder jaar houden wij Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek en de vragenlijst is inmiddels weer geopend. We vragen jou als trouwe bezoeker je mening te geven over Netflix, maar we zijn ook erg benieuwd wat je van ons, als fan- en informatiesite vindt. Laat daarom snel je mening horen en wie weet loop jij binnenkort wel in één van de Netflix-shirts die wij weggeven aan de deelnemers.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?