Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Making a Murderer • Van Helsing

Van Helsing Netflix

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Vervolg Magic for Humans aangekondigd door Netflix

Netflix heeft een tweede seizoen van Magic for Humans besteld. Afgelopen zomer werd het eerste seizoen gelanceerd en daarin ging Justin Willman op pad om mensen verbijsterd achter te laten met zijn trucs. Dat smaakte naar meer, aangezien Netflix nieuwe afleveringen heeft besteld. Dit tweede seizoen zal in de loop van 2019 bij de streamingdienst verschijnen.


Rechercheur beschuldigt makers Making a Murderer van smaad

Andrew Colborn, één van de rechercheurs die betrokken is bij de zaak rondom Steven Avery en Brendan Dassey, heeft de makers van Making a Murderer aangeklaagd. Volgens hem is er sprake van smaad, omdat hij valselijk wordt beschuldigd. Daarbij is er volgens Colborn ook geknoeid met het bewijsmateriaal. Daarmee wordt er wederom een opvallend hoofdstuk toegevoegd aan de bijzondere zaak, die wereldwijd bekend werd door Making a Murderer.


Kerstboodschap van cast Stranger Things

Netflix en Stranger Things grijpen ieder moment aan om contact te houden met de fans van de serie. Op het derde seizoen moet nog maanden gewacht worden, maar regelmatig vangen we een glimp op van de cast. Ook vlak voor kerst is dat het geval, want de acteurs zijn bij elkaar gekomen om een kerstboodschap in te spreken, gericht aan de fans. Dat doen ze terwijl ze cadeautjes inpakken voor de grootste fans van Stranger Things.


Vierde seizoen van Van Helsing besteld

Er wordt een vierde seizoen van Van Helsing gemaakt. De serie is in het beheer van de Amerikaanse zender Syfy, maar Netflix heeft voor onder andere Nederland de streamingrechten. Voor het vierde seizoen van Van Helsing worden er overigens wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo is er in Jonathan Walker een nieuwe showrunner gevonden. Hij neemt het over van Neil LaBute. De dertien nieuwe afleveringen zullen in 2019 op Syfy verschijnen en later ook op Netflix.


Cast van Spinning Out verder uitgebreid

Eerder deze week werd al bekend dat Hunger Games-actrice Willow Shields een rol gaat spelen in de nieuwe Netflix-serie Spinning Out, maar nu zijn er nog meer namen toegevoegd aan de cast. Johnny Weir, Sarah Wright Olsen, Will Kemp, Kaitlyn Leeb, Amanda Zhou en Mitchell Edwards zullen ook in de serie te zien zijn. Aanvankelijk zou ook Emma Roberts in de serie spelen, maar uiteindelijk werd haar naam toch geschrapt, omdat het niet binnen haar programma paste.

Eerdere Netflix Newflash edities: