Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 52 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Netflix bestelt prequel serie van Z Nation

Na zes seizoenen komt er een einde aan de serie Z Nation, maar helemaal voorbij is het niet. Hoewel Z Nation geen Netflix Original is zorgt de streamingdienst er voor dat de fans in de toekomst nieuw materiaal te zien krijgen. Netflix heeft met Black Summer namelijk een prequel van de serie besteld. Voor het eerste seizoen worden er acht afleveringen gemaakt.


Netflix brengt ook een Black Mirror-film uit

Terwijl we geduldig wachten op een nieuw seizoen van Black Mirror is naar buiten gekomen dat Netflix in de tussentijd met een losse Black Mirror-film komt. Deze film zou zelfs nog voor het einde van 2018 op Netflix moeten verschijnen onder de titel: Bandersnatch.


Show voor Netflix is voor Martijn Koning gedroomde kans

Vanaf 1 januari is op Netflix de serie Comedians of the World te zien en daarin zullen ook meerdere Nederlandse cabaretiers te zien zijn, waaronder Martijn Koning. In gesprek met De Stentor praat de komiek over Comedians of the World. Volgens hem is het bijvoorbeeld een gedroomde kans en hoefde hij ook geen seconde na te denken om aan de slag te gaan met het nieuwe programma van Netflix.


Vijf nieuwe acteurs gestrikt voor serie What/If

Er zijn vijf nieuwe namen toegevoegd aan de cast voor de Netflix Original What/If. Een paar maanden geleden werd al bekend dat onder andere Renée Zellweger en Jane Levy in deze anthologie serie te zien zouden zijn, maar nu zijn daar ook Tyler Ross (The Killing), Derek Smith (Grey’s Anatomy), Nana Ghana (White Rabbit), Monique Kim (Looks That Kill) en Marissa Cuevas (Midnight, Texas) aan toegevoegd.


Regelgeving over Europees quotum voor streamingdiensten moet eind 2019 duidelijk zijn

Dat streamingdiensten als Netflix zich in de toekomst aan een door de Europese Unie gesteld quotum voor Europese content moeten houden staat vast. Er is alleen nog een hoop onduidelijkheid over deze regelgeving. Bijvoorbeeld wanneer de wet in moet gaan, maar vooral hoe de wet ingekleed zal worden. Het aanbod moet straks voor dertig procent aan lokale content bevatten, maar betreft het hier dertig procent van de titels, of van het aantal beschikbare uren? Daar moet voor het einde van 2019 duidelijkheid over komen.


Vierde seizoen van The Last Kingdom besteld door Netflix

Sinds het derde seizoen is The Last Kingdom een pure Netflix Original en dat bevalt de streamingdienst klaarblijkelijk ook. Netflix heeft namelijk een vierde seizoen van The Last Kingdom besteld, terwijl we in Nederland nog wachten op de komst van het derde seizoen. Hoofdrolspeler Alexander Dreymon maakte het nieuws middels een filmpje bekend.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?