Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 53 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Met Netflix’ kinderseries aftellen voor het nieuwe jaar

De jaarwisseling staat voor de deur en voor ouders met jonge kinderen kan het vieren van Oud & Nieuw nog best eens lastig zijn. Hoe doe je dat met het slapen van de kleintjes? Netflix heeft daar een handige oplossing voor. De streamingdienst heeft van vijf verschillende kinderseries een aftelklok online geplaatst. Deze clips kunnen afgespeeld worden op ieder gewenst moment, om zo het moment van ‘00.00 uur’ met elkaar te vieren. Dat het een paar uurtjes eerder is hoeven de kinderen natuurlijk niet te weten.


Regisseur Cary Fukunaga over Beasts of no Nation

16 oktober was een belangrijke dag voor Netflix. Op die vrijdag verscheen de allereerste Netflix Original Film: Beasts of no Nation. Het werd een aangrijpende oorlogsfilm, over een kindsoldaat in Afrika. Ruim twee maanden later is Cary Fukunaga, regisseur van de indrukwekkende film, aangeschoven bij Variety, het Amerikaanse entertainmenttijdschrift. Hiermee praat Fukunaga over de opnames van Beasts of no Nation. De problemen die kwamen kijken bij het opnemen van de film, het werken met de (Afrikaanse) kinderen komen onder andere ter sprake.


Doe mee met Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek en win een gaaf shirt

Als officieuze fan- en informatiesite maken wij, Netflix-Nederland.nl, ieder jaar in december de balans op met Het Grote Netflix-Nederland.nl Onderzoek. We vragen onze bezoekers een aantal vragen in te vullen, om te ontdekken welke series en films populair zijn bij de abonnees van Netflix. Daarnaast zijn wij benieuwd wat wij op onze eigen website kunnen verbeteren om jou nog beter te informeren. Onder de deelnemers van het onderzoek verloten we ook een gaaf shirt!


Even geduld voor Fargo seizoen 3 op Netflix

Wat was het weer genieten. Het tweede seizoen van Fargo heeft de hoge verwachtingen meer dan waar gemaakt en gelukkig werd al snel bekend dat er een derde seizoen komt. We moeten hier echter wel even geduld voor hebben. Het derde seizoen van Fargo verschijnt namelijk pas in 2017 op Netflix. De opnames kunnen namelijk pas beginnen als er sneeuw ligt en dat is pas in het najaar van 2016 het geval, zo liet showrunner Noah Hawley weten. Hij liet al wel ontvallen dat Fargo seizoen 3 afspeelt in het jaar 2010.


Netflix-baas Reed Hasting gaat minder verdienen in 2016

Het salaris van Reed Hastings, de CEO van Netflix, wordt in 2016 verminderd met 100.000 dollar. Dit jaar verdiende Hastings één miljoen dollar, volgend jaar verdient de ondernemer dus 900.000 dollar. Dat komt neer op zo’n 822.000 euro. Hastings krijgt in 2016 wel fors meer aandelenopties. Waar dat in 2015 nog neer kwam op 13,7 miljoen dollar (12,5 miljoen euro) aan aandelenopties, stijgt dat in 2016 naar 19 miljoen dollar (17 miljoen euro).


The Walking Dead en 28 andere titels worden verwijderd door Netflix

De check om het verwijderalarm samen te stellen heeft weer een grote titel opgeleverd die verwijderd zal worden door Netflix. The Walking Dead is na 18 januari 2016 (voorlopig) niet meer te bekijken op Netflix. Eerder werd al bekend dat Gossip Girl op 31 december verwijderd wordt. De rechten zijn verlopen en dat geldt ook voor 28 andere titels. De afgelopen weken werden er al eens zestien films en series uit het aanbod gehaald door Netflix, omdat zij de rechten hiervan niet wilden of konden verlengen.


Kijktip: Inception

Inception is één van de betere films van de afgelopen jaren en sinds afgelopen week ook op Netflix te zien. Het feit dat er een hoofdrol is weggelegd voor Leonardo DiCaprio is natuurlijk al een groot voordeel. Het gaat echter niet alleen om de cast, het verhaal is ook gewoon ijzersterk. Die combinatie zorgt voor de hoge beoordeling op, bijvoorbeeld, IMDb. Hier wordt de film beoordeeld met een 8.8. Dom Cobb dringt binnen in de dromen van zakenlui om waardevolle geheimen te stelen. Het brengt echter niet alleen voordelen met zich mee…


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?