Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 7 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Duncan Jones over de plus- en minpunten van maken Mute voor Netflix

Later deze maand verschijnt Mute exclusief op Netflix en deze film is geregisseerd door Duncan Jones. De zoon van David Bowie regisseerde in het verleden bijvoorbeeld ook de succesvolle film Moon en Netflix bood hem de kans om Mute te maken. In een interview laat Jones weten waarom hij de streamingdienst zo dankbaar is voor Mute. Tegelijkertijd is hij zich ook heel goed bewust van de nadelen die de overeenkomst met Netflix heeft. Zo zal de film nooit op DVD uitkomen bijvoorbeeld.

Schrijver Riverdale en spin-off Sabrina twittert foto van Salem

Er komen steeds meer details over de Riverdale-spin-off over Sabrina the Teenage Witch naar buiten. Eerder werd al bekend dat Jaz Sinclair en Kiernan Shipka gecast waren en nu heeft Roberto Aguirre Sacasa, schrijver van de series, een foto getwitterd van Salem. Wie vroeger naar Sabrina the Teenage Witch gekeken heeft weet dat Salem een heks in een kattenlijf is. De heks werd dit als straf opgelegd. Salem zorgde in de serie uit de jaren negentig voor een komische noot in de serie en of dat in de spin-off ook zo zal zijn is nog niet duidelijk.


Hier gaat Stranger Things seizoen 3 over

Sinds het tweede seizoen is verschenen wordt er eigenlijk al uitgekeken naar deel drie van Stranger Things. De kans is echter groot dat de release van dit derde seizoen lang op zich zal laten wachten, maar de afgelopen tijd is er wel meer duidelijk geworden over de verhalen van seizoen 3. Shawn Levy, producer/regisseur van de serie, verklapte in een interview namelijk wat details van het nieuwe seizoen en draait het om ‘rookdeeltjes‘.


Cody Fern toegevoegd aan cast House of Cards 6

Ook Cody Fern is toegevoegd aan de cast van House of Cards voor het zesde en laatste seizoen. Onlangs werd al meer bekend over de cast van House of Cards seizoen 6 en nu is Fern hier dus ook aan toegevoegd. De acteur is onder andere bekend van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace en zal in 2018 dus nog een rol krijgen in een grote serie. Wat zijn aandeel in House of Cards precies zal zijn wordt nog geheim gehouden, maar wel is het al duidelijk dat het niet gaat om een gast- of bijrol.


Netflix neemt weer filmrechten over, dit keer Extinction

Netflix heeft de filmrechten van Extinction overgenomen van Universal. In deze scifi-thriller spelen Michael Pena (Narcos) en Lizzy Caplan (Cloverfield) de hoofdrol. Het is zeker niet voor het eerst dat Netflix een grote productie overneemt. Vorige week trok de streamingdienst bijvoorbeeld veel aandacht met de aankoop van Cloverfield Paradox. De filmrechten werden overgenomen van Paramount en direct na de Super Bowl toegevoegd aan het aanbod.

A Series of Unfortunate Events komt als verwacht tot een einde

A Series of Unfortunate Events stopt na drie seizoenen op Netflix. Het lag al in de lijn der verwachtingen dat er geen vierde seizoen zou komen, omdat de streamingdienst de boeken van schrijver Lemony Snicket laat verfilmen. In het derde seizoen worden de laatste boeken behandeld en daarmee is het verhaal dus volledig verteld. Er zal geen vierde seizoen aan worden toegevoegd met nieuwe verhalen, zo bevestigde hoofdrolspeler en producer Neil Patrick Harris.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?