Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: Collateral • Stuntman • Parfum

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix toont trailer van miniserie Collateral

Netflix heeft de trailer van Collateral gelanceerd. Vanaf 9 maart is deze miniserie te zien in Nederland via de streamingdienst. Eerder deze maand ging Collateral in première bij de BBC in het Verenigd Koninkrijk. Netflix zorgde er voor dat zij de streamingrechten buiten de UK in handen kregen. Collateral speelt zich af gedurende vier dagen in Londen en laat de escalerende gevolgen zien van een schietincident waarbij een pizzabezorger om het leven kwam.


Netflix koopt streamingrechten Duitse serie Parfum; verwachtingen nu al hoog

Netflix heeft de wereldwijde streamingrechten van de Duitse serie Parfum aangekocht. De deal geldt voor alle niet-Duitstalige landen en zal dus ook in Nederland te zien zijn via Netflix. Na het eerdere succes met de Duitse serie Dark durft de streamingdienst nu ook de ‘gok’ aan met Parfum. Deze moderne thriller is gebaseerd op het boek Das Parfum van schrijver Patrick Südkind. Het verhaal gaat over een jongen uit de achttiende eeuw met een bovennatuurlijke reukvermogen, waarmee hij een meisje vermoordt.


Stuntman uit Nederland actief voor Netflix

Deze week laaide de discussie weer op dat internationale streamingdiensten als Netflix meer moeten investeren in Nederlandse producties. Dat wil echter niet zeggen dat er geen Nederlanders betrokken zijn bij projecten van Netflix. Zo is er bijvoorbeeld een stunt coördinator uit Raalte werkzaam voor Netflix voor de serie The Haunting. Chuck Borden coördineert de stunts voor de serie die in 2019 verwacht wordt en in gesprek met Tubantia vertelt hij over deze uitdaging.


Netflix is één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld

Netflix is door Fast Company beoordeeld als één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. De streamingdienst moet in de lijst alleen Apple voor zich dulden. Netflix kreeg deze plek toebedeeld voor de rol die zij gespeeld hebben in de veranderingen op het kleine scherm. Netflix staat dan wel achter Apple, maar laat grote bedrijven als Amazon (vijfde), The Washington Post (achtste) en Spotify (negende) achter zich.


Tuca en Bertie wordt nieuwe animatieserie van Netflix

Met Big Mouth, BoJack Horseman en F is For Family heeft Netflix al een aantal animatieseries in het beheer, maar aan dit rijtje gaat er nog één toegevoegd worden. Tuca en Bertie wordt de volgende animatieserie voor de streamingdienst. Deze nieuwe animatieserie zal geproduceerd worden door dezelfde producers van BoJack Horseman. Tuca en Bertie zijn twee vogelvrouwen in de dertig en wonen samen in een appartement. Desondanks zijn ze erg verschillend.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?