Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 9 2018

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

‘Netflix vervangt de kortingshoek van DVD’s’

Iedereen kent de bakken wel bij de MediaMarkt of vroeger Free Record Shop waar je voor een prikkie DVD’s op de kop kunt slaan. Volgens filmrecensent Rick de Gier kan Netflix ook als zo’n kortingsbak gezien worden. Op Radio 1 vertelde De Gier dat films die niet goed genoeg zijn voor de bioscoop bij Netflix toch nog een podium kunnen krijgen. Het beste voorbeeld hiervan is volgens de filmrecensent het onlangs verschenen Cloverfield Paradox, maar dat wil echter niet zeggen dat er alleen maar slechte films op Netflix verschijnen benadrukte De Gier.

Aflevering van Seven Seconds opgedragen aan overleden regisseur Jonathan Demme

Netflix heeft een aflevering van Seven Seconds opgedragen aan de in april 2017 overleden Jonathan Demme. De kans is namelijk groot dat één van zijn laatste klussen als regisseur voor Seven Seconds was. Hij regisseerde de tweede aflevering en daarom is deze opgedragen aan Demme. De Amerikaan werd 73 jaar en werd onder andere bekend als maker van The Silence of the Lambs. De betreffende Sevond Seconds-aflevering wordt op IMDb beoordeeld met een 7.8.


Applicatie Netflix krijgt update met handige nieuwe functie

Netflix-gebruikers met een Android-device ontvangen momenteel een grote update van de applicatie. Op de smartphone zal onderaan het scherm een menu zichtbaar zijn en dus is er afscheid genomen van het zogeheten hamburger-menu, linksboven in beeld. Op het scherm zijn nu direct vijf knoppen te zien, waarvan er één gloednieuw is en buitengewoon handig. De knop ‘binnenkort’ laat namelijk zien welke titels er op korte termijn verwacht mogen worden.


Netflix kondigt eerste Arabische serie aan

Netflix heeft opdracht gegeven om een Arabische serie op te nemen. De streamingdienst bestelde Jinn, een zesdelige dramaserie. In Jinn zullen voornamelijk acteurs uit het Midden-Oosten spelen. De opnames zullen plaatsvinden in Jordanië. Wanneer de opnames er op zitten zal Jinn gemonteerd worden en vervolgens wereldwijd verspreid worden op Netflix. De verwachting is dat dit in 2019 zal gebeuren.


UEFA-voorzitter ziet Netflix als concurrent voor het voetbal

Voetbal ondervindt concurrentie van onder andere Netflix. Dat heeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin gezegd tijdens een bijeenkomst van de Europese voetbalbond. “Het zou naïef zijn te denken dat e-sport, videospelletjes en Netflix geen concurrenten van ons zijn.” Daarmee doelde Ceferin op de nieuwe, jonge generatie. Hun leven speelt zich namelijk niet alleen buiten af, maar zeker ook virtueel.

Hoofdrol voor Jared Leto in Netflix-film The Outsider

Binnenkort verschijnt The Outsider op Netflix en daarin speelt Jared Leto de hoofdrol. Het verhaal van de Netflix Original Film speelt zich af kort na de Tweede Wereldoorlog. Jared Leto speelt een krijgsgevangene in Japan en wordt bevrijd door de Yakuza. Daar staat echter wel iets tegenover. Hij zal zich bij de familie van de Japanse maffia moeten voegen als hij in leven wil blijven. De film is vanaf 9 maart beschikbaar op Netflix. De trailer is al wel beschikbaar.

Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?