Laatste nieuws over Netflix

Netflix offline kijken en downloaden niet mogelijk

Netflix Offline Kijken
Het is op dit moment niet mogelijk om Netflix offline te gebruiken. Het is tevens niet mogelijk om een film of serie van Netflix op een legale manier te downloaden, om op een later moment te kunnen kijken. Netflix-baas Reed Hastings heeft in het verleden meermaals laten weten dat zijn bedrijf dit ook niet zomaar mogelijk gaat maken, ondanks dat veel gebruikers naar vragen.

Netflix is een streamingdienst en dat wil dus zeggen dat er continue een internetverbinding nodig is om een film of serie te kunnen kijken. Er wordt namelijk steeds een stuk data van de bekeken titel in een buffer geplaatst. Zonder internetverbinding is het vervolgens niet mogelijk om een nieuw stuk data in de buffer te plaatsen. Wanneer het internet tijdens het kijken van een film op Netflix wegvalt verschijnt er een icoontje, zoals in onderstaande afbeelding ook te zien is, en kan de titel niet verder geladen worden.

Netflix bufferen

Netflix offline kijken

Op dit moment is het niet mogelijk om Netflix offline te kijken. Zonder internetverbinding zal bovengenoemde probleem ontstaan en is (verder) kijken niet mogelijk. Er zijn streamingdiensten die de optie van offline kijken wel mogelijk maken, maar Netflix heeft jaren aangegeven hier niet aan te willen. Volgens Netflix is het offline beschikbaar stellen van content een korte termijn oplossing. De streamingdienst is van mening dat de kwaliteit van het internet de komende jaren sterk zal verbeteren en vrijwel overal WiFi-punten zijn. Op die manier moet het in de toekomst mogelijk worden om mét internet overal te kunnen Netflixen. Dus ook in het vliegtuig, in de bus of in de trein. Ook heeft Netflix een aanpassing doorgevoerd, waardoor er minder data verbruikt wordt als er bijvoorbeeld via mobiel internet gestreamd wordt. Netflix wil dus naar een oplossing waarbij het offline kijken naar films en series helemaal geen issue meer is.

Ondanks dat Netflix dit herhaaldelijk heeft uitgesproken is er sinds april 2016 een kleine wijziging in het standpunt van Netflix te bespeuren. Tijdens het kwartaalinterview liet Reed Hastings zich ontvallen dat het bedrijf misschien toch open moet staan voor offline kijken en downloaden, om wereldwijd te kunnen blijven groeien. Mocht Netflix deze koerswijziging doorvoeren, dan zal dit niet over één nacht ijs gaan. De rechten die de dienst heeft verworven voor de films en series bieden vermoedelijk geen toestemming om de titels ook offline beschikbaar te stellen. Netflix zal dus opnieuw in onderhandeling moeten gaan met de licentiepartijen.

Netflix films en series downloaden

Net als het ontbreken van een offline-functie op Netflix is er ook geen download knop aanwezig. Er is dus geen legale manier om een film of serie van Netflix te downloaden. De kans dat die mogelijkheid geïntroduceerd gaat worden is nog kleiner dan de offline-functie, aangezien de titels na het downloaden ook makkelijker verspreid kunnen worden. Hierdoor zullen er weer meer films en series in het illegale downloadcircuit terecht komen. Mocht Netflix ooit toch besluiten om deze weg in te slaan, dan kan het bijna niet anders dat dit gepaard gaat met een forse prijsstijging van het abonnement.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?