Laatste nieuws over Netflix

Netflix onderzoekt dood icoon in The Mystery of Marilyn Monroe: The Untold Tapes

Iedereen kent superster en sekssymbool Marilyn Monroe wel, maar haar dood is doorspekt met mysterie. In de documentaire The Mystery of Marilyn Monroe: The Untold Tapes doet Netflix onderzoek naar haar tragische heengaan.

Het gezicht van de jaren’50

Zoals we hierboven al schreven: iedereen is tot op enige hoogte bekend met Marilyn Monroe, een van de grootste en meest populaire sekssymbolen van de jaren 50 en vroege jaren 60. Ze was echter zóveel meer dan alleen het beeld dat ze neerzette. Ze was bijvoorbeeld een getalenteerde actrice, die op dat gebied bijzonder hard aan de weg timmerde. Bovendien was ze een idool, een voorbeeldfiguur voor veel jonge vrouwen, omdat ze liet zien dat de sky the limit was, ongeacht hun achtergrond.

Overdosis of…?

Helaas kwam haar leven veel te vroeg ten einde, toen ze in 1962 stierf aan een overdosis. Maar… deze tragische gebeurtenis werd (en wordt nog steeds) door nevelen omhuld. In The Mystery of Marilyn Monroe: The Untold Tapes onderzoekt Netflix de vroegtijdige en tragische dood van dit icoon! We krijgen bijvoorbeeld niet eerder uitgezonden opnames te horen van mensen die hecht met de actrice waren. Daarnaast worden er uiteraard ook archiefbeelden getoond en wordt de toedracht gereconstrueerd.

Tiger King en FYRE

De docu is geproduceerd door Chris Smith en geregisseerd door Emma Cooper. Het productiebedrijf van Chris Smith, Library Films, is verantwoordelijk voor de documentaire. Library Films produceerde eerder al andere populaire Netflix-documentaires, zoals bijvoorbeeld Tiger King: Murder, Mayhem and Madness en Fyre: The Greatest Party That Never Happened. The Mystery of Marilyn Monroe: The Untold Tapes is vanaf 27 april te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?