Laatste nieuws over Netflix

Netflix onthult: Peaky Blinders seizoen 6 in de zomer te zien!

Seizoen 6 van Peaky Blinders, de zwanenzang van de populaire show, is al in première gegaan bij de BBC, maar nog niet op Netflix. Daar komt binnenkort echter verandering in, zo maakt de streamingdienst vandaag bekend.

Tommy Shelby ziet het niet meer zitten

De release van de spiksplinternieuwe afleveringen vindt namelijk op 10 juni aanstaande plaats! Vanaf die dag kun je zien hoe het avontuur van Tommy Shelby (Cilian Murphy) verdergaat. Seizoen 5 eindigde immers met een enorme cliffhanger, waarbij een radeloze Tommy een pistool op zijn eigen slaap zette… Het laatste seizoen van Peaky Blinders bestaat uit in totaal zes afleveringen, die de opmaat vormen voor een film. Ja, je leest het goed: er is ook nog een film in de maak!

Film… en spin-offs!

Dit zal gelijk ook een afsluitende film zijn: er komt in deze productie dus een einde aan de avonturen van de Britse misdaadfamilie. Showrunner Steven Knight vertelde daar onlangs over in gesprek met Deadline: “Ik was altijd al van plan om Peaky Blinders met een film af te ronden. Dat is wat er nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren.”

Daarna komen de makers vermoedelijk nog op de proppen met een aantal spin-offs. Knight zei: “De film is geen hard einde, maar het einde van het begin.” De familie Shelby verdwijnt van het toneel, maar maakt plaats voor andere hoofdpersonen. De geestelijk vader van Peaky Blinders wilde nog geen tipje van de sluier geven: “De spin-offs zijn namelijk afhankelijk van de structuur van de film, maar ze zullen zich sowieso in hetzelfde universum afspelen!”

Black Day

Terug naar seizoen 6: de eerste aflevering heet ‘Black Day’ en vindt plaats in het jaar 1934. “De zaken zullen er nog slechter voor staan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren 30”, aldus Knight.

Vanaf 10 juni kun je dus op Netflix aan de slag met seizoen 6. De film komt hoogstwaarschijnlijk in 2023 uit en de spin-offs… die plannen moeten eerst nog geconcretiseerd worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?