Laatste nieuws over Netflix

Netflix onthult releasedatum Deense serie The Rain

Netflix heeft de releasedatum van het eerste seizoen van The Rain bekendgemaakt. Het is de eerste Deense Netflix Original en vanwege de successen die Scandinavische landen met series boeken zijn verwachtingen automatisch hoog.

Lost en The 100

De meest succesvolle Scandi’s zijn series als The Bridge en Borgen en spelen zich af in het heden en zijn ver verwijderd van science-fiction. Dat geldt niet voor The Rain. De eerste beelden verschenen in januari en deden denken aan een combinatie van The 100 en Lost.

Door een agressief virus is bijna de volledige Scandinavische bevolking uitgeroeid. Dit virus werd verspreid door de regen. Overleven was alleen mogelijk door te schuilen. Een Deense broer en zus behoren tot de overlevenden en zij besluiten de veilige bunker te verlaten. Ze zien weinig tekenen van leven, maar komen toch een groep overlevenden tegen. Ze sluiten zich aan en trekken door Scandinavië, op zoek naar overlevenden.

Releasedatum The Rain op Netflix

Toen Netflix van The Rain seizoen 1 de eerste beelden in januari toonde werd gemeld dat de afleveringen in het voorjaar van 2018 zouden verschijnen. Een concrete datum was toen nog niet bekend, maar inmiddels heeft de streamingdienst uit de doeken gedaan wanneer The Rain verschijnt. Netflix voegt op 4 mei alle afleveringen van The Rain seizoen 1 toe aan het aanbod. Seizoen 1 zal overigens bestaan uit acht afleveringen.

Nieuwe kansen

Het virus biedt de jonge groep nieuwe kansen, want ze hebben de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Toch blijkt al snel tijdens hun tocht dat er nog steeds dezelfde (ongeschreven) wetten als voor het virus gelden. Ook nu steekt jaloezie, liefde de kop op. Tel daar de problemen die komen kijken bij het volwassen worden op en het is duidelijk dat het voor de overlevenden lastig zat is. De problemen van vroeger zijn niet zomaar verleden tijd.

Bekijk de aankondiging van The Rain seizoen 1:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?