Laatste nieuws over Netflix

Duizelingwekkend aantal Emmy nominaties voor Netflix

Netflix maakt volop kans op meerdere Emmy Awards, blijkt uit de nominaties die in Amerika bekend zijn gemaakt. In totaal ontving Netflix liefst 112 nominaties voor de shows die het label Netflix Original hebben en daarmee heeft de streamingdienst voor het eerst meer nominaties dan HBO.

Emmy Awards

Het is voor de zeventigste keer dat de Emmy Awards uitgereikt worden. Die uitreiking zal plaatsvinden op 17 september en dan zal Netflix dus definitief weten hoeveel beloningen het ontvangt voor de geleverde buitengewone prestaties in de televisie-industrie.

The Crown, Godless en Glow uitschieters

De meeste nominaties sleepte Netflix in de wacht voor de series The Crown, Godless en Glow. Laatstgenoemde serie werd liefst tien keer genomineerd, met Best Comedy Series als belangrijkste categorie. Betty Gilpin werd genomineerd in de categorie Best Supporting Actress. The Crown verzamelde liefst twaalf Emmy nominaties. Zo maakt het kroonjuweel van Netflix kans op een Emmy in de categorie Best Dram Serie. Daarin moet het de concurrentie aangaan met Game of Thrones, The Handmaid’s Tale, This Is Us, Westworld, The Americans en de Netflix-serie Stranger Things.

Ook Godless maakte afgelopen televisiejaar veel indruk op de kijker en dat is ook bij de bekendmaking van de Emmy nominaties niet onopgemerkt gebleven. Godless is twaalf keer genomineerd voor een Emmy Award, onder andere in de categorie Outstanding Limited Series. Naast The Crown, Godless en Glow ontving de streamingdienst als gezegd nog veel meer nominaties, bijvoorbeeld voor de series Fuller House, Alexa and Katie en A Series of Unfortunate Events. Deze series maken een kans op het prestigieuze beeldje in de categorie Outstanding Children’s Program. Ook The End of the F***ing World, Jason Bateman (Ozark), Black Mirror en Cameron Britton (Ed Kemper, Mindhunter) maken op 17 september kans op een Emmy Award. Bekijk de tweet onderaan dit bericht voor een overzicht van de vele nominaties.

Reactie Netflix op Emmy nominaties

Voor Netflix zijn de zeventigste Emmy Awards nu al historisch, omdat het de meeste nominaties in de wacht sleepte. Liefst 112 in totaal. De afgelopen achttien jaar was HBO steevast de grootste, maar is nu dus voor het eerst voorbijgestreefd door Netflix, in aantal. Of de streaminggigant in september ook met de meeste beeldjes naar huis gaat blijft afwachten. Toch lijken de Emmy’s van 2018 nu al geslaagd voor Netflix. Ted Sarandos, chief content officer bij Netflix, reageerde trots op het recordaantal nominaties. “We feliciteren onze creatieve partners met hun ongekende succes vandaag. We zijn zeer enthousiast over het feit dat de breedte van onze programmering beloond wordt met nominaties verspreid over 40 nieuwe en terugkerende titels.”

Wil je alle nominaties voor de zeventigste editie van de Emmy Awards bekijken? Klik dan hier.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?