Laatste nieuws over Netflix

Netflix op Vakantie: 7 handige weetjes!

Het is (bijna) vakantie en hoe fijn is om Netflix in het buitenland te kunnen blijven gebruiken! Gelukkig kan dat ook gewoon, maar er zijn wel een aantal zaken die handig zijn om te weten voor je een bingesessie start in je hangmat. Netflix-Nederland.nl heeft een aantal nuttige weetjes voor je onder elkaar gezet.

➡ Netflix is bijna overal ter wereld beschikbaar

Waar je ook heen gaat op vakantie, de kans is erg groot dat je op vakantie gebruik kunt maken van Netflix. Alleen als je verblijft in China, De Krim, Syrië of Noord-Korea kun je geen gebruik maken van de streamingdienst. Netflix is niet actief in De Krim, Syrië en Noord-Korea vanwege beperkingen die de Amerikaanse overheid Amerikaanse bedrijven heeft opgelegd. Netflix krijgt graag voet aan de grond in China, maar tot op heden is het de streamingdienst nog niet gelukt om de service daar te te lanceren.

➡ Het aanbod van Netflix is in het buitenland anders

Heerlijk, gebruik maken van Netflix in het buitenland. Er is alleen wel een forse ‘maar’. Het aanbod van Netflix is per land verschillend. Als je in Nederland naar een bepaalde serie kijkt, is het goed mogelijk dat dit vanaf je vakantieadres niet mogelijk is. Dit heeft te maken met de regioblokkades. Netflix sluit per regio of per land deals met studio’s en distributeurs. Soms is het voor Netflix niet mogelijk om voor een bepaalde regio de rechten van de betreffende titel vast te leggen. Lange tijd gold dat zelfs binnen Europa het aanbod dan verschillend was, maar dat is niet langer het geval. Door een wetswijziging kijk je ook in bijvoorbeeld Spanje naar dezelfde titels als je in Nederland gewend was. Ga je buiten Europa op vakantie, dan is het aanbod daar zeker anders.

➡ VPN werkt niet (meer) in het buitenland

Een tijd lang was het mogelijk om de bovengenoemde regioblokkades te omzeilen via proxies en VPN, maar sinds een aantal jaar kan dit niet meer. Vanuit Nederland werd een VPN-dienst vaak gebruikt om bijvoorbeeld gebruik te maken van het Amerikaanse aanbod. Tijdens de vakantie kon vroeger vanaf het vakantieadres gebruik gemaakt worden van het Nederlandse aanbod, via VPN. Hier heeft Netflix begin 2016 een stokje voor gestoken, omdat de entertainmentindustrie vooral hier niet blij mee was. Omdat er via omwegen toegang werd verkregen tot het aanbod van een ander land werd het voor de entertainmentindustrie moeilijker om de films en series te verkopen in landen zoals bijvoorbeeld Nederland.

➡ Nederlandse ondertiteling op Netflix in het buitenland

Omdat het aanbod per land verschillend is kan het ook goed zijn dat er op vakantie geen Nederlandse ondertiteling aanwezig is bij bepaalde titels. De film of serie die je in Nederland kijkt kan dan wel in het buitenland aanwezig zijn, maar de Nederlandse ondertiteling ontbreekt dan. Dat kan, omdat niet alleen de beelden aangekocht moeten worden door Netflix, maar ook voor de ondertiteling moet betaald worden. Gelukkig zijn de meeste Netflix Originals wel voorzien van Nederlandse ondertiteling. Bovendien is er een handige link waarmee je kunt controleren welke titels er beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling. Hiervoor moet je natuurlijk wel al in het buitenland zijn. Klik HIER om die lijst te bekijken.

Een manier om wel met Nederlandse ondertiteling te kunnen kijken naar een film of serie op Netflix, terwijl je in het buitenland bent is de downloadoptie. Al een paar jaar is de downloadfunctie beschikbaar en zodoende kun je films en series ‘meenemen’ op vakantie. Als je gaat kijken, zet dan wel even de vliegtuigmodus aan. Wanneer Netflix je locatie weet zullen (niet alle) downloads werken.

➡ Stabiel internet is een vereiste

Op vakantie beschik je tegenwoordig bijna in ieder hotel of op iedere camping wel over WiFi. Hiermee moet het in principe mogelijk zijn om gebruik te maken van Netflix. Het is echter wel van belang dat het internet stabiel is én dat de snelheid van het internet dermate hoog is om te kunnen streamen. Wanneer de internetverbinding niet stabiel is zal de stream haperen, wat het kijkplezier ontneemt. De snelheid van het internet moet minimaal 3,0 megabit per seconde zijn. Met deze snelheid kun je in lage kwaliteit naar een film of serie op Netflix kijken.

➡ Geen extra handelingen nodig

Je hoeft geen extra handelingen te verrichten om op vakantie gebruik te kunnen maken van Netflix. Er hoeft voor vertrek niets aangepast te worden in de instellingen van het Netflix-account. Netflix werkt in het buitenland exact hetzelfde als in Nederland. Vanaf de mobiele telefoon of tablet kan de applicatie gewoon geopend worden. Er hoeft geen extra of nieuw account aangemaakt te worden. Ook vanaf de laptop/computer werkt Netflix in het buitenland hetzelfde als in Nederland. Inloggen doe je gewoon met de vertrouwde accountgegevens en het streamen kan beginnen.

➡ Geen extra kosten voor Netflix in het buitenland

Naast het feit dat er niets extra’s gedaan hoeft te worden om in het buitenland te kunnen Netflixen worden er door Netflix geen extra kosten in rekening gebracht. Met het bestaande Netflix-abonnement kan er dus overal ter wereld, vier landen uitgezonderd, gebruik gemaakt worden van Netflix. De enige kosten die gemaakt worden om ook op vakantie te kunnen bingen zijn kosten om toegang te krijgen tot een WiFi-netwerk. Als er voor gekozen wordt om via mobiel internet te streamen, dan kunnen de kosten uiteraard hoog oplopen. Mobiel internet in het buitenland is immers zeer duur. Let er dus op dat er een verbinding is met een WiFi-netwerk, zodat er geen hoge roamingkosten in rekening worden gebracht. Een laatste tip: schakel vliegtuigmodus in en schakel daarna WiFi in. Op deze manier weet je zeker dat de mobiele telefoon niet overschakelt naar mobiel internet, als het WiFi-signaal wegvalt.

☀ ? ?  ? Fijne vakantie!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?