Laatste nieuws over Netflix

Netflix Original op komst over Pablo Escobar

Pablo Escobar is de meest beruchte drugsbaron uit Colombia. Hij werd één van de rijkste mensen ter wereld dankzij de Medellinkartel. De handel in cocaïne zette het Zuid-Amerikaanse land volledig op zijn kop en kreeg Colombia ook al snel in zijn greep. Iedere tegenstander van Escobar werd uit de weg geruimd. Zijn leven is nu de aanzet voor een Netflix Original, de serie Narcos.

In de absolute hoogtijdagen van de drugshandel in het land verdiende Escobar naar schatting een miljoen per dag, waarmee hij de markt volledig domineerde. De baron was zijn tijd vooruit, want hij wist op slinkse wijze de bevolking voor zich te winnen. Hij gebruikte veel van het geld om de arme bevolking te voorzien van levensmiddelen. Hierdoor stonden ze allemaal achter hem, net zoals medewerkers bij de overheid die hij omkocht.

Het was het voorzetje om vervolgens de politiek in te gaan, maar daar overspeelde mateloos populaire Escobar zichzelf. Er waren namelijk ook nog altijd tegenstanders en zo werd hij in 1993 tijdens een arrestatie doodgeschoten. Zonder het kopstuk bleek de Medellinkartel minder sterk dan gedacht en was het snel gedaan met het grote netwerk.

Netflix zal begin 2015 een serie brengen welke gebaseerd is op het leven van Escobar. Narcos, zoals de serie zal heten, zal in eerste instantie tien afleveringen bevatten. De opnames worden momenteel gedaan in Colombia. “Ons doel is om het ware verhaal te vertellen over hoe cocaïne zo’n groot probleem is geworden in de VS en Europa, en hoe het allemaal is begonnen in Medellin”, aldus executive producer Jose Padilha.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie