Chelsea Does (2016)

Chelsea Handler, de Amerikaanse stand-up comedian en presentatrice, maakt haar wereldwijde filmdebuut op Netflix in de onthullende, komische documentaire-reeks: Chelsea Does… Marriage, Drugs, Racism, Silicon Valley. In de vier docu’s gaat ze vanuit een persoonlijke en universele fascinatie op zoek naar de waarheid over alledaagse thema’s. Met haar unieke stem en haar provoceerde ‘point of view’ probeert Chelsea op haar eigen messcherpe manier diverse lastige kwesties aan de kaak te stellen. Wat verbindt mensen met elkaar? Wat wordt gezegd in gesprekken over zaken waarover niemand gemakkelijk en open praat?

Chelsea Does Racism

Handler onderzoekt dit hete hangijzer op de manier waarop alleen zij dat kan; door uitgesproken en aanhoudend eerlijk te zijn. Ze heeft een gesprek met de experts van verschillende mensenrechtenorganisaties aan tafel, reist naar de grens met Mexico waar een hek moet voorkomen dat Mexicanen Amerika ‘binnendringen’ en heeft een intiem gesprek met de voormalig president van Israël Shimon Press.

Chelsea Does Drugs

Handler ondergaat verschillende langdurige en bizarre trips in deze documentaire, van de Willie Nelson tourbus tot Peru waar ze de hallucinerende drugs ayahuasca gebruikt. Of ze nu met vrienden een marihuana-diner mixt met alcohol of de drugs Ambien uitprobeert (onder supervisie van een neuroloog); Handler’s scherpe gevoel voor humor blijft continu aanwezig en alles wordt vastgelegd door de camera.

Chelsea Does Silicon Valley

Maakt technologie ons beter of juist slechter? Wat zijn de consequenties van internet shaming? Hoe werkt Netflix? In deze documentaire gaat Handler, een zelf uitgeroepen technofoob, op zoek naar antwoorden op al deze vragen. Netflix CEO Reed Hastings, Khloe Kardashian, schrijver Jon Ronson en anderen vooraanstaande personen helpen haar zich aan te passen aan de hedendaagse technologie.

Chelsea Does Marriage

In deze grappige en persoonlijke documentaire onderzoekt Chelsea Handler moderne liefdesrelaties door experts, kinderen, een ex-vriend en zelfs haar eigen familieleden en vrienden te interviewen. In deze film maken o.a. Jason Biggs, Jenny Mollen, Colin Cowie en voormalig Ashley Madison CEO Noel Biderman hun opwachting.

Titel: Chelsea Does
Bekijk deze docuserie direct
Genre: Documentaire
Jaar: 2016
Duur: 61 à 74 min
Leeftijd kijkersadvies: 16+
IMDb:
Toegevoegd op: 23-1-2016

Regisseur: Eddie Schmidt
Acteurs: Chelsea Handler

Bekijk het volledige aanbod van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?